Powerwalking: fit & fun

Vind je het leuk om buiten lekker bezig te zijn? Om op een prettige en gezellige manier te werken aan je conditie? Doe dan mee met de lessen Powerwalking die ik geef in de omgeving van Roggel / Heythuysen (ook voor mensen in Haelen, Neer, Horn, Baexem, Panningen, Helden, Heibloem etc.). Ik ben gecertificeerd trainer bij de landelijke Powerwalkingclub (www.powerwalkingclub.com).

Wat is Powerwalking?
Powerwalken is ontzettend leuk om te doen. Het is een zeer intensieve manier van lopen, waarbij je wel zo'n 500 kcal per uur verbrandt. En dit wordt dan gecombineerd met spierversterkende oefeningen waardoor de vetverbranding goed op gang komt. Mooi en effectief als je wilt afvallen! Het is trouwens geen hardlopen of bootcamp, mocht je dat soms denken. Maar levert wel hetzelfde resultaat op. En het is niet moeilijk! Het is voor mensen die graag lekker buiten fanatiek bezig zijn. Beginners en gevorderden. Mannen en vrouwen. Je werkt aan je gezondheid en hebt plezier, dat is ook belangrijk.

Kwaliteit
Als je kiest voor mijn Powerwalking trainingen, kies je voor kwaliteit. Niet alleen ben ik gecertificeerd trainer bij de Powerwalkingclub, maar ik heb ook de opleiding Total Bodyshape Instructeur bij de bekende sportopleiding Aalo met een diploma afgerond. Daarnaast heb ik jarenlang ervaring opgedaan als groepslesinstructeur bij Mico Lifestyle Center (onder andere stepsles, aerobic/mixx, fit & shape). Ook heb ik enorm veel ervaring met lopen (lange afstanden) en hardlopen.

Lessen: LET OP, BINNENKORT NIEUW LESROOSTER

Tot dinsdag 1 oktober is onderstaand lesrooster van toepassing:
Dinsdagavond van 19.00 - 20.00 uur (denk aan zichtbaarheid bij donkere winteravonden!)
Woensdagavond van 19.00 - 20.00 uur (denk aan zichtbaarheid bij donkere winteravonden!)
Donderdagochtend van 9.00 - 10.00 uur
Vrijdagochtend van 9.00 - 10.00 uur


Wijzigingen in het programma
- Op woensdag 18 september is er geen Powerwalktraining.


VANAF DINSDAG 1 OKTOBER 2019 IS ER EEN NIEUW LESROOSTER:


NIEUW
(in plaats van de huidige les)Vanaf dinsdag 1 oktober
(in ieder geval tot en met 24 maart 2020)
Incidenteel op zondagochtendtrainingsles Venloop wandelen 40 km, start 19.00 uur (duur is 1 uur, anderhalf uur of 2 uur)NIEUWVanaf maandagavond 7 oktoberReguliere les 19.00 – 20.00 uurREGULIERwoensdagavondReguliere les 19.00 – 20.00 uurREGULIERdonderdagochtendReguliere les 9.00 – 10.00 uurNIEUWVanaf donderdagavond 4 oktoberReguliere les 19.00 – 20.00 uurREGULIERvrijdagochtendReguliere les 9.00 – 10.00 uurDe nieuwe lessen op maandagavond en donderdagavond zullen in eerste instantie als proef worden gestart om te kijken of er voldoende animo is.

Indien nodig zullen deze dagen en tijdstippen worden aangepast. Houd dus altijd de website in de gaten.
Bij regenweer gaan de lessen gewoon door. Bij gevaarlijke/extreme weeromstandigheden (gladheid, ijzel, storm) niet. Je krijgt dan bericht via Whatsapp.

Aan- en afmelden voor lessen
Het is niet verplicht om aan- of af te melden voor de lessen. Maar ... het is wel heel fijn als je even doorgeeft of je er wel of niet bij bent. Dan weet ik (en de rest van de groep) waar ik aan toe ben (en of we eventueel op je moeten wachten).

Kosten
Een eerste proefles is altijd GRATIS.
10-rittenkaart: € 65,00 incl BTW (4 maanden geldig vanaf de eerste training)
3-maanden abonnement (onbeperkt): € 110,00 incl BTW

Betaling gaat uitsluitend vooraf op factuur.

Ga je deelnemen aan de Powerwalkinglessen, dan dien je dit formulier: 2019 Powerwalkingclub Trainer Voorwaarden.pdf  ondertekend bij mij in te leveren (bij voorkeur digitaal voor de eerste les of anders uitgeprint bij de eerste les).

Parkeren
Vertrekpunt van alle lessen is Winkelveld 15 in Roggel. Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Als je met de auto komt, parkeer dan svp aan de zijkant van de vijver naast het huis om zo eventuele parkeeroverlast te beperken.

Kleding
Draag gemakkelijke (sport)kleding en sportschoenen (geen wandelschoenen).

Foto- en filmmateriaal
Powerwalkingclub Leudal kan foto- of videomateriaal vervaardigen tijdens trainingen of evenementen. Dit materiaal kan gepubliceerd worden op de website of andere (social) media. Het kan voorkomen dat hierop herkenbare personen zichtbaar zijn.Beginnerscursussen ‘Start to Powerwalk’

Lijkt het jou ook heel leuk om te beginnen met Powerwalking, maar zie je er tegenop om te starten in een groep met de ervaren lopers?
Doe dan mee met een beginnerscursus ‘Start to Powerwalk’. Tijdens deze cursus doe je het wat rustiger aan. Je leert in drie weken om op tempo te lopen en je krijgt de techniek onder de knie. En je ervaart het plezier van een uurtje sporten in de buitenlucht. Sportiviteit en gezelligheid staan centraal.
De bedoeling is dat je, als je na de beginnerscursus wilt doorgaan, na deze drie weken instroomt in één van de reguliere lessen.
Er is nog een nieuwe beginnerscursus gepland, dit is voorlopig de laatste. Er is plaats voor een klein groepje deelnemers.
De data zijn: woensdag 9 oktober, 23 oktober en 30 oktober a.s., telkens van 9.00 - 10.00 uur.  
Twijfel niet, maar zet ook die eerste stap naar een fitter en energieker leven.
Kosten: € 17,50 excl BTW / cursus van 3 lessen

Info en aanmelden: leonie@gezondheidscoachleudal.nl


Zes maanden-trainingsprogramma voor de 40 km wandeltocht Venloop, maart 2020

Lijkt het jou een uitdaging om een keer mee te doen met een wandeltocht van 40 kilometer? Zie je het anderen doen, maar denk je dat dat voor jou niet is weggelegd, omdat je het niet zou kunnen (maar zou je het stiekem wel heel graag willen?). Durf je het niet alleen, maar heb je er eigenlijk toch wel zin in?
Dan heb ik iets SUPERGAAFS voor je! (ook voor niet-leden!)

Vanaf 1 oktober kun je, onder begeleiding van mijn NIEUWE Powerwalktrainer 😃💪🏻, in 6 maanden tijd gaan trainen richting de 40 km lopen (wandelen dus) tijdens de Venloop op 28 maart 2020.

Het is de bedoeling om deze tocht dan als groep gezamenlijk te gaan volbrengen. We gaan samen over de finish! Het trainen voor deze tocht gaat vanaf 1 oktober a.s. voornamelijk op de DINSDAGAVONDEN plaatsvinden.
De training is volledig gericht op het kunnen lopen (wandelen) van een lange afstand (er zijn dus geen oefeningen onderweg).

JA, DIT IS VOOR MIJ EEN UITDAGING! DIT WIL IK!

Zie jij dit zitten? Heb jij zin om eens helemaal uit je comfortzone te komen en om deze uitdaging samen met een groep andere lopers aan te gaan? Heb je het vertrouwen dat je, ook al zie je er tegenop, dit samen met de anderen kunt volbrengen, door elkaar te steunen en te motiveren? Wil jij ook dat trotse gevoel na het volbrengen van een lange wandeltocht? Wil je met z’n allen samen over de finish? En zoek je ook de gezelligheid van een groep? Doe dan mee!


Meedoen is een investering in jezelf.

De conditie, de uitdaging, het trotse gevoel van de prestatie, de gezelligheid ...
Voor de trainingsperiode betaalt een lid van Powerwalkingclub Leudal per les een strip van de strippenkaart. Dus of het een les is van één uur, of van meer uren, het kost je slechts één strip (voor abonnementhouders is dit inclusief). Daarnaast betaal je gedurende de trainingsperiode van 6 maanden € 17,50 per maand. Dit is voor extra begeleiding, adviezen, tips (ook voor geschikte voeding bij het lopen) etc.. Dit bedrag is óók inclusief de gezamenlijke inschrijving voor de Venloop, die Powerwalkingclub Leudal dan voor je regelt.
Een niet-lid van Powerwalkingclub Leudal betaalt € 45 per maand. Die krijgt daarvoor alle trainingslessen, tips en adviezen die ook de leden krijgen, én hierin zit ook de gezamenlijke inschrijving voor de Venloop.


Wil je meedoen met deze zes maanden-trainingsperiode, met als kers op de taart de 40 km wandelen bij de Venloop 2020 op 28 maart?

Dan neem snel contact met me op! (ook niet-leden van Powerwalkingclub Leudal zijn dus van harte welkom)


Meer informatie over Powerwalken kun je ook vinden op www.powerwalkingclub.com

Powerwalkingclub Leudal heeft een eigen Facebookpagina. Door deze te volgen blijf je op de hoogte van alle Powerwalkingnieuwtjes in Leudal (www.facebook.com/powerwalkingclubleudal).