Wandelcoaching: ongedwongen en ontspannen

Je kunt bij mij terecht voor individuele wandelcoaching. Hierbij coach ik jou niet bij mij in de praktijk, maar tijdens het wandelen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap, je bent lekker in beweging (we gebruiken tussendoor ook onderdelen van het Powerwalken, afhankelijk van jouw mogelijkheden), en we bespreken de punten waarop jij gecoacht wil worden op het gebied van voeding en leefstijl. Voor wandelcoaching spreek je een traject af. In overleg, ook afhankelijk van je doel, is er eerst een intake-afspraak bij mij in de praktijk.

Waarom wandelcoaching?
Buiten zijn, en dan vooral in de natuur, is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Natuur zorgt ervoor dat stemming en concentratie verbeteren, en dat stress – bijvoorbeeld gemeten aan de bloeddruk of stresshormonen – afneemt. Zijn en wandelen in de natuur helpt ervaringen, gedachten, gevoelens in perspectief te zetten. De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect en je zintuigen worden geprikkeld.
Door het wandelen kun je wat losser met elkaar omgaan en het praat voor sommige mensen ook wat makkelijker. Je loopt naast elkaar en hoeft elkaar niet aan te kijken.
Daarnaast ben je gewoon lekker in beweging. Je bent je bewust van je lichaam en je bewegingen. En als je lekker bezig bent, komen ook gelukshormonen vrij en dat geeft een positiever gevoel. Je komt meer uit je hoofd en meer in je lichaam, waardoor verstand en gevoel meer in balans komen. Daadwerkelijk in actie komen gaat sneller doordat je actief bezig bent. Er worden ook technieken uit de mindfulness gebruikt.

Traject wandelcoaching (€ 350,00 incl. BTW)
Uitgebreid intake-gesprek met lichaamsmetingen
Vier keer een coachgesprek tijdens wandeling van een uur (desgewenst met onderdelen uit de Powerwalk)