Workshops, lezingen en trainingen bij bedrijven

Op verzoek van organisaties, particulieren en verenigingen verzorg ik lezingen en/of workshops over een gezonde leefstijl. Daarnaast geef ik trainingen aan medewerkers van bedrijven. Dit is maatwerk en gaat altijd in overleg.
Een voorbeeld is de workshop 'Gezonde leefstijl' die ik diverse malen heb georganiseerd voor leerlingen van de opleiding Medisch Assisterenden bij Gilde Opleidingen in Venlo. Hier heb ik voor de leerlingen een presentatie verzorgd over een gezonde leefstijl. Vervolgens was er een praktijkles waarbij ik met de leerlingen gezonde gerechten heb bereid. Lees de recensie hiervan onderaan deze pagina.

Ook heb ik bij Mico Lifestyle Center in Roggel een lezing verzorgd tijdens een beurs over 'Positieve gezondheid' in maart 2018.


Meer weten? Neem contact met mij op leonie@gezondheidscoachleudal.nl, tel. 06 83219554.


Training voor bedrijven 'Stap voor stap naar een vitale organisatie'

Gezondheidscoach Leudal verzorgt ook voor bedrijven trainingen op het gebied van gezonde leefstijl. Dit is de training 'Stap voor stap naar een vitale organisatie'.
Thema´s die hier onder andere aan bod komen zijn: gezonde leefstijl, bewegen en sporten, voeding, onregelmatige werktijden in combinatie met een gezonde leefstijl, motivatie en gedrag, en de balans vinden tussen inspanning en ontspanning.
De training is erop gericht om uw medewerkers stappen te laten zetten naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Er is aandacht voor gezonde voeding in de juiste hoeveelheden en voldoende beweging. Ook Powerwalking kan onderdeel uitmaken van de training. Hierdoor zullen medewerkers mentaal en fysiek lekkerder in hun vel zitten.

Waarom deze training?
Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de werknemers in Nederland niet lekker in zijn of haar vel zit. Daarnaast is er een groeiend aantal mensen met overgewicht of zelfs obesitas. De kosten van ziekteverzuim, onder andere door te zware medewekers bedragen jaarlijks vele miljoenen euro’s. Dit komt door de behandeling van de gevolgen van overgewicht en obesitas, zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes, galstenen, maar ook psychosociale klachten.
Het ziekteverzuim van een werknemer met ernstig overgewicht is ongeveer 5,5 %, terwijl dat bij iemand met een gezond gewicht ongeveer 2,9% is. Daarbij duurt het vaak langer voordat een werknemer met overgewicht is hersteld.
Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Dat komt neer op circa 400 euro per jaar per werknemer.
Een gewichtsverlies van 5 tot 10 % levert vaak al een enorme gezondheidswinst op!


Een vitale medewerker:

 • Heeft meer zelfvertrouwen;

 • Zit beter in zijn of haar vel en dit heeft een positief effect op werk, relaties en andere zaken;

 • Is actiever en heeft meer energie;

 • Presteert beter en levert kwalitatief beter werk;

 • Is minder vaak ziek en herstelt sneller bij ziekte;

 • Is mentaal weerbaarder, meer ontspannen en daardoor beter in balans.


De winst voor u als werkgever:

 • Lager verzuim, sneller herstel;

 • Gezonde en energieke medewerkers;

 • Lichamelijk en geestelijk sterkere medewerkers;

 • Meer ontspannen en tevreden medewerkers;

 • Verhoging productiviteit en kwaliteit van het werk;

 • Positief imago van uw bedrijf;

 • Passend bij thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Wat kan ik zoal bieden voor uw bedrijf?

 • Individuele coaching;

 • Coaching in groepsverband op uw locatie met maximaal 6 tot 8 deelnemers per groep;

 • Deskundige begeleiding;

 • Aanleren gezond eetpatroon zonder vast dieet (en zonder maaltijdvervangers, pillen, shakes etc.);

 • Ondersteuning bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl;

 • Gewichtsverlies en gewichtsbeheersing van de betreffende medewerkers;

 • Goede resultaten;

 • Informatiemap met informatie en opdrachten;

 • Wekelijkse gewichtsmeting;

 • Eerste en laatste training uitgebreide meting met vetpercentage, visceraal vet en spiermassa;

 • Een of meer lessen Powerwalking.


De groepstraining bestaat standaard uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 60 minuten op locatie (5 bijeenkomsten 'theorie' en 2 bijeenkomsten Powerwalking).

Dit programma kan in overleg met u op maat voor uw bedrijf worden aangepast. Neem bij interesse vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of een offerte: leonie@gezondheidscoachleudal.nl of bel 06 83219554.


Recensie workshop 'Gezonde leefstijl' bij Gilde Academie voor Medisch Assisterenden
'Voor de lessen van Burgerschap, dimensie Vitaal, hebben wij Gezondheidscoach Leonie Backus uitgenodigd.
Leonie heeft in mei-juni 2018, in samenspraak met ons, voor de 2de jaars studenten apothekers-, dokters- en tandartsassistenten een workshop verzorgd over gezonde leefstijl. Met name gezonde voeding werd behandeld. Ze heeft ingespeeld op de studierichting van de studenten.

In het eerste gedeelte werd er een presentatie gehouden over wat gezonde voeding inhoudt. Hier werd op een leuke interactieve manier, met behulp van een PowerPoint, bij stilgestaan. Wat het meeste indruk heeft gemaakt op de studenten, waren de suikerklontjes die voor een flesje drinken variërend van AA-drank tot water met een smaakje, moesten worden neergezet. Dit was echt een eye-opener!
In het tweede gedeelte werd de klas in groepjes verdeeld. Elk groepje kreeg een recept van een klein gerecht dat door hen moest worden klaargemaakt en na afloop aan de hele klas werd gepresenteerd. De hapjes waren heel gemakkelijk en gezond. Dit ook met het oog op zelfstandig wonen. De studenten moesten zelf de ingrediënten wegen, recept goed lezen en soms ook inventief zijn. Voor de één was dit nieuw, voor de ander was dit gesneden koek.

De ochtend werd door elke groep als leuk en leerzaam ontvangen. Complimenten over en weer naar elkaar, maar ook van de docenten die uitgenodigd waren om te komen proeven.

Complimenten voor Leonie over de heldere uitleg. Een echte aanrader voor, in ons geval, docenten die op een interactieve manier de lessen Burgerschap willen verzorgen.

Echt voor herhaling vatbaar Leonie!"

Jorinde en Carin, Gilde Academie voor Medisch Assisterenden, Venlo