Nieuws, acties en aanbiedingen

Beginnerscursussen ‘Start to Powerwalk’

Lijkt het jou ook heel leuk om te beginnen met Powerwalking, maar zie je er tegenop om te starten in een groep met de ervaren lopers?
Doe dan mee met een beginnerscursus ‘Start to Powerwalk’. Tijdens deze cursus doe je het wat rustiger aan. Je leert in drie weken om op tempo te lopen en je krijgt de techniek onder de knie. En je ervaart het plezier van een uurtje sporten in de buitenlucht. Sportiviteit en gezelligheid staan centraal.
De bedoeling is dat je, als je na de beginnerscursus wilt doorgaan, na deze drie weken instroomt in één van de reguliere lessen.
Er is een beginnerscursus die start op donderdag 13, 20 en 27 juni, van 10.30 – 11.30 uur.
En er start een beginnerscursus op maandag 12, 19 en 26 augustus, van 9.00 – 10.00 uur.
En er start een beginnerscursus op donderdag 22 en 29 augustus en 5 september, van 19.00 - 20.00 uur
Twijfel niet, maar zet ook die eerste stap naar een fitter en energieker leven.
Kosten: € 17,50 excl. BTW / cursus van 3 lessen
Info en aanmelden: leonie@gezondheidscoachleudal.nl


Doe mee! “Heel Leudal gezond!” start woensdag 22 mei

“Heel Leudal gezond!”. Onder deze naam start op woensdag 22 mei a.s. een gratis challenge van 6 weken in de gemeente Leudal en omgeving met als doel om mensen bewuster te maken van een gezonde leefstijl én om ze daadwerkelijk aan te zetten om iets aan hun leefstijl te verbeteren. Of het nu gaat om gezonder eten, meer bewegen, stoppen met roken, minder alcohol drinken: het kan allemaal. De challenge is voor iedereen, jong en oud! “Heel Leudal gezond!” is een initiatief van Els Bruijnen van de lokale omroep en Leonie Backus-Geelen, Gezondheidscoach Leudal.

Els Bruijnen: “Iedereen die iets aan zijn of haar gezondheid wil verbeteren en daarbij zelf in actie wil komen, kan meedoen. En het is helemaal gratis. Je kiest zelf je doel voor de challenge. De opzet is eigenlijk best eenvoudig. We beginnen op woensdag 22 mei om 20.30 uur met een kick off bijeenkomst in het Business Centrum Leudal (Markt 6, Roggel). Hier geven we informatie over het project en hebben geïnteresseerden nog volop mogelijkheid om mee te denken en mee te praten. De challenge speelt zich grotendeels af via Facebook. Het is de bedoeling dat iedereen die wil deelnemen aan de challenge, zowel degenen die aanwezig zijn tijdens de kick-off als andere belangstellenden, zich op Facebook aanmeldt voor de (besloten) groep “Heel Leudal gezond!”. In deze groep deel je jouw uitdaging, krijg je tips en advies van Leonie, Gezondheidscoach Leudal, en krijg je steun van anderen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Uiteraard deel je hier ook je behaalde successen. Verder wordt de challenge ook ondersteund door de lokale radio en tv en internet.”

Heb je zin om mee te gaan doen? Kom dan naar de kick off bijeenkomst op 22 mei (vooraf aanmelden verplicht via info@gezondheidscoachleudal.nl) en/of meld je nu al meteen aan als lid voor de besloten Facebookgroep. “Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk mensen gaan meedoen. Wij gaan samen voor een zo gezond mogelijk Leudal”, aldus Leonie Backus.

Iedereen doet mee!

Groepstraject Wandelend afvallen

Op woensdag 10 april start het groepstraject Wandelend afvallen. Meer weten? Klik hier

Actiepakket 'Afvallen & Powerwalking'
Om je in januari een kickstart te geven, heb ik in mijn agenda ruimte vrij gemaakt om vijf extra mensen te begeleiden die gebruik willen maken van het speciale actiepakket Afvallen en Powerwalking. Dit is een INDIVIDUEEL traject.
Wat houdt het pakket in?
* een uitgebreid intakegesprek
* analyse van je voedingsdagboek
* 5 vervolgconsulten
* tijdens elk consult uitgebreide lichaamsmetingen
* je krijgt tijdens het hele traject persoonlijke adviezen en coaching gericht op voeding en beweging
* 5 x deelname Powerwalking

Let op: er kunnen slechts vijf personen gebruik maken van deze actie. Dus heb je serieuze interesse, dan wacht niet te lang met aanmelden.

Groepscursus 'Stap voor stap naar een gezonde leefstijl' januari 2019
Wil jij ook afvallen en in 2019 de beste versie van jezelf worden? En wil je het een echt structureel aanpakken? En weten dat je blijvend resultaat kunt behalen? Dan dan ook mee aan de groepscursus die start in januari in Roggel. Een praktische cursus waarbij je in een klein groepje (maximaal 6 personen) werkt aan je gewicht en je leefstijl. Er zijn nog plekken vrij. Lees hier meer

Interview Life Stuff Magazine
Lees hier mijn interview over bewegen in het online magazine Life Stuff


Eenmalige workshop menu make-over op donderdag 13 december van 19.00 - 20.30 uur
Over gezond eten gaan de wildste verhalen. Dan mag dit wel, dan juist dat weer niet. Soms weet je niet meer welke keuzes je moet maken. Ben jij ook op zoek naar naar praktische tips om je menu te verbeteren. Kan dat met wat minder calorieën? En kan een feestelijk (Kerst)etentje een boost krijgen (en daarmee gezonder worden) met gewone ingrediënten?
Om antwoord te geven op deze én andere vragen die je in de decembermaand kunt hebben rondom het bewust omgaan met bewegen, inkopen en koken, organiseer ik ook dit jaar weer eenmalig een gezellige en interactieve workshop op donderdag 13 december van 19.00 - 20.30 uur. Er is plek voor 6 personen, dus wees er snel bij. Kosten: € 15,00 p.p. incl. BTW. Stuur voor meer info of opgave een mail aan leonie@gezondheidscoachleudal.nl.


Ladies Night by SIS & Headlines in Roggel
Vrijdag 26 oktober was er Ladies Night by SIS & Headlines in Roggel. Op zich al een feestje natuurlijk. Maar wat het extra leuk maakt, is dat ik er ook mocht staan met mijn bedrijf. De winnares van de tomatenactie is Daniëlle Wentink uit Heythuysen. Zij mag 5x gratis komen Powerwalken.

Start Powerwalktrainingen
Sinds eind september 2018 ben ik gecertificeerd Powerwalktrainer bij de Powerwalkingclub. Vanaf eind oktober geef ik Powerwalktrainingen in Leudal, in de omgeving van Roggel (Neer, Haelen, Horn, Heythuysen, Baexem, Heibloem).  
Data en tijden staan hier vermeld:/aanbod/powerwalking


Start groepstraject 'Stap voor stap naar een gezonde leefstijl', oktober-november 2018
Wil je graag naar een gezondere leefstijl of gewicht verliezen, maar lukt je dat niet alleen? Wil je af van die kilo’s die je in de weg zitten, maar zonder afzien? En vind je het fijn om dit samen te doen met mensen die je kunnen steunen, motiveren en stimuleren (en die ook nog eens heel veel herkennen)?
Eind oktober start opnieuw de groepscursus ‘Stap voor stap naar een gezonde leefstijl’. In een klein groepje (maximaal 6 personen) wordt onder mijn professionele begeleiding gewerkt aan een gezonde leefstijl. Aan bod komen onder andere voeding, beweging én een goede mindset, met als doel een fitter en slanker lijf en meer energie.
De groepscursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten op woensdagavond (19.00 - 20.30 uur), waarbij je ondersteuning en veel informatie krijgt. Je leert gezond te eten in plaats van te diëten! Ook wordt je (discreet) gewogen en wordt er een analyse gemaakt van je lichaamssamenstelling.
Er wordt géén gebruik gemaakt van afslankproducten!


Start groepstrajecten 'Stap voor stap naar een gezonde leefstijl', september-oktober 2018
Wil je graag naar een gezondere leefstijl of gewicht verliezen, maar lukt je dat niet alleen? Wil je af van die kilo’s die je in de weg zitten, maar zonder afzien? En vind je het fijn om dit samen te doen met mensen die je kunnen steunen, motiveren en stimuleren (en die ook nog eens heel veel herkennen)?
In september zijn twee groepscursussen ‘Stap voor stap naar een gezonde leefstijl’ gestart. In een klein groepje (maximaal 6 personen) wordt onder professionele begeleiding van Leonie Backus-Geelen (Gezondheidscoach Leudal) gewerkt aan een gezonde leefstijl. Aan bod komen onder andere voeding, beweging én een goede mindset, met als doel een fitter en slanker lijf en meer energie.
De groepscursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten (woensdagmiddag of donderdagochtend), waarbij je ondersteuning en veel informatie krijgt. Je leert gezond te eten in plaats van te diëten! Ook wordt je (discreet) gewogen en wordt er een analyse gemaakt van je lichaamssamenstelling.
Er wordt géén gebruik gemaakt van afslankproducten!
Beide groepen zijn VOL.

Interview online magazine Lifestuff, augustus 2018
Lees hier mijn interview over zwemmen in het online magezine Lifestuff:
http://www.lifestuff.nl/2018/08/31/waarom-je-vaker-zou-moeten-zwemmen/


Interview online magazine Lifestuff, juli 2018
Lees hier mijn interview in het online magazine Lifestuff:
http://www.lifestuff.nl/2018/07/06/genoeg-bewegen-en-gezond-eten-hoeft-niet-moeilijk-te-zijn/

Workshop 'Gezonde leefstijl' voor leerlingen van de opleiding Medisch Assisterenden bij Gilde Opleidingen in Venlo
In mei en juni heb ik een aantal mooie workshops mogen verzorgen voor leerlingen van Gilde Opleidingen in Venlo. Doel was om de leerlingen kennis te laten maken met en iets te leren over gezonde voeding en beweging. Na een interactief 'theoretisch' deel werd er door de leerlingen in groepjes enthousiast gekookt. En daarna natuurlijk gezellig samen opgegeten. Heel leuk om te doen.

Prijswinnaar Health & Verwenbeurs 7 april 2018

Marleen Derikx uit Neer is de winnares van de prijsvraag tijdens de Health & Verwenbeurs. Van harte gefeliciteerd!


Clinic Mindful Walk, woensdag 16 mei van 19.00 - 20.30 uur
Beide clinics waren zeer geslaagd. Bedankt voor alle enthousiaste deelnemers.
  

Clinic Mindful Walk, woensdag 18 april van 19.00 - 20.30 uur.
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen aan een Mindful Walk-clinic? Binnenkort organiseer ik er eentje samen met Rob Houben van Mindful Run/Walk. In anderhalf uur maak je kennis met het principe van Mindful Walk (wandelen dus). Er is aandacht voor ademhalingstechniek, focus en concentratie en loslaten. Ook wordt er gelet op je looptechniek. De clinic is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden en voor mannen én vrouwen! Mindful walk zorgt voor meer energie en minder stress. Het is niet prestatiegericht of zweverig. Er is vooral een funfactor!
Je bent lekker buiten in beweging, dus het draagt bij aan een gezonde leefstijl.
De clinic is eenmalig en duurt anderhalf uur. De kosten zijn eenmalig 15 euro. Opgave via leonie@gezondheidscoachleudal.nl o.v.v. naam en (mobiel) telefoonnummer.

Start groepstraject 'Stap voor stap naar een gezond gewicht' in april 2018: DOE MEE!
Wil je graag naar een gezondere leefstijl of gewicht verliezen, maar lukt je dat niet alleen? Wil je af van die kilo’s die je in de weg zitten, maar zonder afzien? En vind je het fijn om dit samen te doen met mensen die je kunnen steunen, motiveren en stimuleren (en die ook nog eens heel veel herkennen)?
Op 5 april start in Roggel de groepscursus ‘Stap voor stap naar een gezond gewicht’. In een klein groepje (maximaal 5 personen) wordt onder professionele begeleiding van Leonie Backus-Geelen (Gezondheidscoach Leudal) gewerkt aan een gezonde leefstijl. Aan bod komen onder andere voeding, beweging én een goede mindset, met als doel een fitter en slanker lijf en meer energie.
De groepscursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten (donderdagavonden van 19.00 – 20.30 uur), waarbij je ondersteuning en veel informatie krijgt. Je leert gezond te eten in plaats van te diëten! Ook wordt je (discreet) gewogen en wordt er een analyse gemaakt van je lichaamssamenstelling.
Er wordt géén gebruik gemaakt van afslankproducten!
De groep op de donderdagavond is VOL.
Meer weten of aanmelden? Kijk op de pagina groepstraject of mail naar leonie@gezondheidscoachleudal.nl
Mocht je interesse hebben, laat het me dan even weten. Mogelijk kunnen er nog andere groepen gevormd worden.

17 maart 2018
Vandaag heeft Yvonne Reijnders uit Heythuysen het door haar gewonnen Eetmaatje in ontvangst genomen. Ze heeft dit gewonnen bij een Facebookactie.

29 januari 2018
De winnaar van de like, deel en winactie op Facebook is Jolanda Beerens uit Roggel. Zij heeft een Eetmaatje gewonnen. Proficiat Jolanda! Hou de Facebookpagina van Gezondheidscoach Leudal in de gaten en doe mee met een volgende actie!

10 januari 2018
De winnaar van de like, deel en winactie op Facebook is Gonny Corstjens uit Heythuysen. Zij heeft een korting van 50% gewonnen op een coachingstraject van 4 consulten. Van harte gefeliciteerd!


12 december 2017

Je kunt je tot en met 13 december nog inschrijven voor de workshop 'Menu make-over' van vrijdag 15 december, 10.00 - 11.30 uur. Stuur me een mail!


30 november 2017
De winnaar van de Facebook-actie van het Eetmaatje is Jolanda Simons uit Roggel. Proficiat Jolanda! Hou de Facebookpagina van Gezondheidscoach Leudal in de gaten en doe mee met een volgende actie!


24 november 2017
Schrijf je nu nog in voor de workshop menu make-over en krijg tips die je al meteen de komende feestdagen kunt toepassen.


Tijdelijke actie (november - december 2017):
Niet ná de feestdagen in actie komen, maar daarvoor! Ik zet je graag op het juiste spoor, zodat je met een goed gevoel de feestdagen in gaat!


Vergoeding zorgverzekeraar

De praktijk van Gezondheidscoach Leudal is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Steeds meer zorgverzekeraars nemen een (gedeeltelijke) vergoeding van de BGN-gewichtsconsulent op in hun verzekeringspakketten, omdat ze een gezonde leefstijl belangrijk vinden. Je kunt de voorwaarden terugvinden in je eigen polis, op de website van BGN of stel je vraag bij je eigen zorgverzekeraar.