fbpx
Kerst dinertafel

“Ja, maar ik heb helemaal geen tijd om aan de slag te gaan met mijn leefstijl. Het is te druk met werk, de feestdagen, Kerst komt eraan, mantelzorg, de kinderen etc. etc. Bovendien zie ik het met dit donkere, sombere weer echt niet zitten om buiten te gaan bewegen .. Pff, zo koud.”

Op de een of andere manier hebben nogal wat mensen het idee in hun hoofd dat werken aan je leefstijl en afvallen niet kan samengaan met iets anders. Oftewel, met je gewone leven. Het is of het één of het ander …. Klopt dit of is dit een excuus om er maar gewoon niet aan te beginnen?

Ik ben van mening dat het wél kan samengaan. Mijn klanten leven gewoon verder, worden gezonder, vallen af of blijven netjes op gewicht in deze decembermaand (en ja, ook dat kan al een heel mooi doel zijn).

Ja natuurlijk, met je gezondheid en gewicht bezig zijn vraagt om focus. Je gaat je leefstijl aanpassen en dat kost best wat tijd en energie, zeker aan het begin, als je je nog bepaalde nieuwe dingen eigen moet maken. Gezonde boodschappen doen, voorbereid zijn, plannen, rustig eten, bewegen .. zomaar wat dingen die op je weg kunnen komen. En gewoontes verander je nou eenmaal niet zomaar, zeker als die er al heel lang zijn.

Maar ik ben er juist voorstander van om zo dicht mogelijk bij je huidige gewoontes te blijven. Om te kijken waar je die een slimme en gezonde twist kunt geven, zonder alles op de kop te zetten, want dat voelt overweldigend. Je kunt dingen slim inpassen in je leven, zodat je toch gewoon al de dingen kunt doen die je graag doet of moet doen. En echt waar, het wordt steeds makkelijker … tot je er op den duur helemaal niet meer over hoeft na te denken. En dan kost het je helemaal geen extra tijd meer!
En hoe fijn is het om je doel voor ogen te houden en te weten dat je daar elke dag een beetje dichterbij komt?!

ELK moment is een goed moment om te beginnen! ELKE dag dat je niet langer wacht om aan jezelf te werken, is een positieve dag!

En vergeet vooral niet te genieten ❤️

 

PS 1: Mocht je nog behoefte hebben aan inspiratie voor gezonde(re) tussendoortjes en/of verantwoorde hapjes tijdens deze feestmaand, dan is mijn digitale Inspiratiemagazine met meer dan 50 gezondere tussendoortjes (+ recepten) vast ook iets voor jou. Je vindt het hier.

PS 2: Begin januari start een nieuwe groep in mijn 12-weekse groepscoachingstraject. Ook iets voor jou? Check het hier.