fbpx
Favoriete blogs 2021 Gezondheidscoach Leudal

In dit blog-artikel zet ik mijn best gelezen blogs van 2021 even voor je op een rijtje. Het zijn overigens niet allemaal blogs uit 2021, sommige dateren al van een jaar eerder. Niettemin werden ze door de lezers blijkbaar heel goed gewaardeerd. Superleuk dat ze zo goed worden gelezen en vooral ook dat ik vaak feedback krijg dat jullie er iets aan hebben. Want ja, dat is toch waarvoor ik het doe om elke week met een blog op de proppen te komen!

Gezonder eten en drinken

Sinds mijn blog ‘Is friet uit de airfryer gezonder dan uit de frituurpan?’ is verschenen, is het een echte topper. Dagelijks wordt dit blog door heel veel mensen gelezen en zo’n 10.000 mensen kregen dit blog in 2021 onder ogen. Iemand attendeerde mij ook op een artikel op Libelle.nl wat op dit blog geïnspireerd is en ik krijg er ook altijd veel reacties op. Is frituren in een airfryer daadwerkelijk gezonder dan in de frituurplan? Lees het zelf maar even.

Een ander heel goed gelezen blog is mijn ‘Gezond Gourmetten doe je zó-blog. In dit blog vind je heel veel tips voor een gezonde(re) gourmet. Vooral rondom Sinterklaas, Kerstmis, Oud & Nieuw, maar ook met Pasen wordt dit blog veelvuldig gelezen. Heb je het nog niet gelezen, dan kun je er misschien nog je voordeel mee doen.
Op dit moment even niet zo actueel (tenzij je aan winter-barbecueën doet), maar in de zomer is vooral mijn blog met Slanke barbecue-tips enorm populair. Het is dan ook vele malen gelezen.
En dan is ook nog mijn blog ‘Afvallen in de overgang’ heel erg vaak bezocht. Wat kun je doen om soepeler en gezonder door de overgang te gaan? Je leest het in dit blog.


Motivatie bij het afvallen


Mijn best gelezen blog in 2021 op het gebied van motivatie bij het gezonder leven en afvallen, gaat over 22 non-scale victories: niet alleen de weegschaal motiveert bij het afvallen”. Daar geloof ik heel erg in en het is ook iets wat ik terug krijg van mijn klanten. De weegschaal is maar één van de indicaties die je kunt hebben voor hoe je ervoor staat qua gezondheid en gewicht. Maak deze dan ook niet belangrijker dan het is.
Een ander heel populair blog is zeker Afvallen lukt niet! Hoe kun je ook succesvol afvallen in het weekend?’, met daarin heel veel motivatietips. Want door de week lukt het afvallen en gezond bezig zijn vaak wel, maar in het weekend?!
Op de voet gevolgd door het blog ‘Hoe krijg je weer motivatie om af te vallen? Tips die werken’.

Hoe voorkom je emotie-eten?


“Hoe krijg jij in deze tijd grip op je emotie-eten?’ is een blog wat veel mensen in 2021 heeft aangesproken. Niet alleen is dit heel vaak gelezen, maar ik heb er ook veel reacties op gekregen, vooral van mensen die in verband met corona thuis aan het werk zijn.
Verder sprak het verhaal van een klant van mij die heeft afgerekend met de Spoken uit haar verleden heel erg tot de verbeelding. Er blijken helaas heel veel klanten te zijn met zo’n spoken en er waren er dan ook nogal wat die zich hierin herkenden.
Het verhaal van mijn klant Suzanne en haar ‘Rode jurkje’, die zoveel meer zelfvertrouwen heeft gekregen, bleek voor heel veel lezers ook heel herkenbaar te zijn. Ook al weet je best wat je allemaal kunt doen, het daadwerkelijk dóen is toch een ander verhaal. In dit blog vertelt Suzanne over haar afvalreis en de struggles die ze daarbij is tegengekomen.
En hoe voorkom je dat je ’s avonds op de bank gaat snaaien? Een ‘probleem’ wat heel veel vrouwen (en ook mannen trouwens) herkennen. Ook dat blog wordt elke dag vaak gelezen.
En dat jullie ook heel erg houden van af en toe een beetje snoepen (net als ik trouwens 😊) blijkt uit het feit dat Af en toe snoepen en een genietmomentje als je wilt afvallen’ bijna 1000 keer is gelezen in 2021.

Op mijn website zijn nog heel veel meer blogs te vinden, die ongetwijfeld ook voor jou interessant kunnen zijn. Kijk gerust eens of er iets voor je bij staat: BLOGS

Welk van mijn blogs was voor jou een favoriet dit jaar? Met welke inspiratie en kennis ga jij verder in 2022?
En waar zou jij in 2022 graag eens een blog over lezen?
Leuk als je dat met mij wilt delen, daar krijg ik weer inspiratie van.

Ik wil jou als trouwe lezer in ieder geval erg bedanken!

Ik wens je een mooie jaarwisseling en een goed en gezond begin van 2022!