fbpx

Het afgelopen jaar heb ik de switch gemaakt van parttime- naar fulltime-ondernemer. Sinds augustus werk ik alleen nog maar in en aan mijn bedrijf. Heerlijk om te doen trouwens! Ik ervaar elke dag als een feestje.

Is het nu minder druk dan toen ik mijn bedrijf combineerde met mijn baan in loondienst? Nee dus. Ik ben op een andere manier mijn tijd gaan invullen, waardoor ik ook nu (heerlijk) goedgevulde dagen heb. En het vreemde is, vaak heb ik ook nog steeds tijdgebrek. Dan baal ik ervan dat er niet meer uren in een dag zitten om alles te kunnen doen wat ik zo graag wil doen.
En dat is niet alleen werk trouwens. Natuurlijk vind ik het heel belangrijk om er ook te zijn voor mijn gezin, mijn ouders en andere mensen die me dierbaar zijn. Maar ik vind het ook belangrijk om mezelf te ontwikkelen en om goed voor mezelf te zorgen. Sporten en bewegen is iets wat er bij mij nooit bij inschiet. Net als het bereiden van een gezonde maaltijd. Want hoe weinig tijd er soms ook is, ik wil (bijna) elke dag een fatsoenlijke maaltijd op tafel hebben.

En daar zie ik het bij nogal wat drukbezette mensen mis gaan, waardoor er wordt gekozen voor die ‘makkelijke’ maaltijd. Waarvan je je natuurlijk kunt afvragen hoe makkelijk die eigenlijk is, want een pizza kopen en thuis in de oven schuiven kost je ook al gauw een half uur, net als het ritje naar de snackbar, het wachten op je bestelling en weer naar huis gaan.

Hoe ik dat dan bijvoorbeeld doe? Voorbereid zijn. Plannen. Zorgen dat ik altijd de juiste ingrediënten in huis heb. Zorgen dat ik mijn diepvries gevuld heb met dingen die gezond zijn en die ik wél wil eten. Een stukje kip met wat rijst en groenten in de wok kost je minder tijd dan die pizza!

Ik grijp nooit mis!
En dat geeft mij rust en een relaxed gevoel.

Hoe is dat voor jou?