fbpx

Ik ben een groot fan van mijn diepvries. Het helpt me om vooraf te plannen wat ik ga eten en gezonde keuzes te maken als ik bijvoorbeeld weinig tijd heb. Door ervoor te zorgen dat mijn diepvries altijd goed gevuld is, maak ik er vaak ‘afhaal uit eigen diepvries’ van. Even opwarmen, en klaar ….

Hoe pak je het aan om je diepvries op een verantwoorde wijze goed gevuld te krijgen?
Op een moment dat je het wat minder druk hebt, kun je ervoor kiezen om een paar uurtjes de keuken in te duiken om bepaalde gerechten in grote hoeveelheden klaar te maken. Deze kun je dan vervolgens in porties invriezen.
Of, kook van sommige maaltijden een dubbele portie en vries één portie in voor een later moment.

Geschikt om in te vriezen
Wat is nou geschikt om vooraf klaar te maken in een grotere hoeveelheid en om dan in porties in te vriezen?
* Soep: echt een topper! Tomatensoep, erwtensoep, broccolisoep, courgettesoep, bouillon ….. het kan allemaal! Maak je er ook eenpersoons-porties van, dan kun je ook eens een bakje nemen bij de lunch op een dag dat je thuis bent.
* Saus: tomatensaus, bolognesesaus etc.
* Vleesgerechten: goulash, hachee, kip pilav, zuurvlees, kipkerrie dat soort dingen ….
* Ovenschotel: bijvoorbeeld lasagne en quiche.

En verder kun je natuurlijk ook prima producten als brood, vlees of vis thuis invriezen. En zorg dat er altijd diepvriesgroenten en diepvriesfruit in je vriezer liggen. Zo heb je altijd iets gezonds aan te pakken.

Plan je maaltijden
Om goed voorbereid te zijn op je week en om slimme keuzes te maken, helpt het ook enorm om je maaltijden vooraf te plannen. Lees hier mijn blog hierover of vraag mijn gratis Maaltijdplanner aan om je hierbij te helpen.