fbpx

Hoe ga jij om met het koekje bij de koffie? Bijvoorbeeld als je ergens op een terras zit of in een restaurant. Eet jij dit standaard op, omdat het er nou eenmaal ligt, of omdat je er echt zin in hebt óf is zo’n koekje voor jou echt een dikke 10?
Die dingen kunnen een groot verschil uitmaken als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven. Dan is het namelijk een goed idee om hier eens wat bewuster mee om te gaan.

Waarom eet jij dit koekje?
Alles wat je eet ‘omdat het er nou eenmaal ligt’, of het nou dit koekje is, iets proeven in de winkel of het pepermuntje bij het afrekenen in een restaurant, werkt niet mee aan het behalen van je doel. Zeker als het dan ook nog eens iets is waar je niet echt van houdt. Een voorverpakt koekje of zoiets. Zeg: iets wat een cijfer 5 of een 6 (of zelfs nog minder) waard is.

Eet je het koekje ‘gewoon omdat je er zin in hebt’? Ook dan kun je je afvragen of dit je echt helpt bij je doel. Heb je er zin in omdat je niets anders voorhanden hebt? Heb je gewoon trek of zelfs honger? Zou je beter af zijn met een gezonder tussendoortje?
Of is het een gewoonte om dit standaard op te eten? Mijn advies: laat in al deze gevallen dat koekje gewoon liggen als je gaat voor je doel.

MAAR: is dit koekje voor jou een absolute 10? Is dit het lekkerste koekje wat je in lange tijd hebt gezien en zijn koekjes jouw grote favoriet? Dan zou ik zeggen: ga ervoor en geniet ervan!

De moraal van dit verhaal: als je wilt afvallen of op gewicht blijven, dan werkt het niet in je voordeel als je alles zomaar eet wat spontaan op je pad komt. Kies bewust voor wat jij het allerlekkerste vindt en geniet daarvan. En doe het niet altijd en overal.

Eet jij dit koekje meestal op?

Workshop ‘Eet jezelf fit’
Ben jij benieuwd hoe gezond jij eigenlijk eet? Zou jij je eigenlijk wel wat fitter willen voelen en ben je benieuwd hoe goede voeding daaraan bij jou een bijdrage kan leveren? Doe dan eens mee met een online workshop ‘Eet jezelf fit!’