fbpx

“Ik heb zoveel meer zelfvertrouwen gekregen.

Eind 2020 voelde ik me echt rot. Vadsig. Geen energie. De maand december heb ik zo’n beetje op de bank doorgebracht, bij wijze van spreken met een hand in een zak chips. Dat ging maar door. Met de Kerst dacht ik: wat kan het me ook schelen. Toen heb ik echt alles gegeten wat los en vast zat. En toen werd het januari en toen dacht ik ‘bleh’. Wat baalde ik van mezelf. Nog nooit zo zwaar geweest.

Overdag kon ik het nog best wel negeren, want ik werkte thuis en dan hoefde ik niet mijn nette werkkleding aan. Niet dat ik die toen wou passen, want ik zag in de spiegel wel dat dat niet meer zou gaan lukken. In de avond lag ik dan in bed te balen. Dacht ik terug aan alles wat ik die dag weer naar binnen had gewerkt en had ik het vaste voornemen om het de volgende dag anders te doen.

En ja, dat lukte ook meestal ’s morgens wel. Dan begon ik met een goed ontbijt, maar in de loop van de morgen liep ik dan toch weer naar de kast waar de koekjes lagen. En mijn dag eindigde vaak op de bank, dus met die chips. Ik kreeg die knop maar niet om.

Begin januari merkte ik dat het me echt dwars ging zitten. Al die keren dat ik ’s avonds in bed lag denken aan die buik. Als ik op mijn zij draaide, dan was het echt erg.
Leonie, je denkt misschien dat het meeviel, maar dat was echt niet zo.
Om mezelf echt even een eye-opener te geven, en jij zegt altijd dat je jezelf niet moet kwellen, maar dat deed ik toen echt wel, deed ik mijn favoriete rode jurkje aan wat ik altijd aan deed als ik voor het werk een belangrijke afspraak had, of een presentatie moest geven. Ik noemde het altijd mijn powerdress.
Nou, ik zal je zeggen: er was nog weinig power van mij over. Hij ging niet over mijn heupen namelijk! Na veel worstelen lukte het, maar toen ging de rits niet dicht.
Ik heb echt zitten janken op mijn bed.

Ik herinner het me nog precies, het was een zondagmiddag, dat was het moment dat ik dacht: dit wil ik niet langer. Hoe is het zover kunnen komen? En vooral: wat kan ik doen om het te veranderen?

Op Facebook volgde ik je al een tijdje. Ik vond het inspirerend wat je deelde en ook op LinkedIn kwam ik je steeds meer tegen. Vaag had ik best wel al eventjes het idee dat ik iets wilde veranderen, maar het kwam er maar niet van.
Tot die dag van dat jurkje. Toen ging ik je opzoeken op Google en heb ik via je site meteen een afspraak met je ingepland. Zo kon ik ook niet meer terug voor mijn gevoel en dat was al fijn. Die week hadden we samen een leuk gesprek en toen begonnen we. En ik ben zo blij dat ik dat toen gedaan heb! Het heeft alles voor me veranderd.

Je hebt me zo geholpen de afgelopen maanden. Fijn hoe je met me hebt gekeken naar mijn eetpatroon. Ik wist best wel wat gezond was, maar ik was gewoon de hele routine kwijtgeraakt de afgelopen jaren. Verbazingwekkend eigenlijk hoe makkelijk ik het veranderd kreeg toen ik eenmaal bij jou het traject ben gaan volgen. Ik voelde echt: dit past bij mij!
Gaande de weg bleek ook dat het niet alleen puur ging om het eten. Je keek met mij naar bepaalde overtuigingen die ik al had sinds ik kind was. Dingen die ik mezelf had aangepraat, maar ook dingen die tegen me gezegd zijn. En ook keken we naar bepaalde gewoontes, bijvoorbeeld hoe ik te pas en te onpas koekjes at. Rotgevoel? Koekjes. Een moeilijk gesprek voor mijn werk? Even eerst wat koekjes. Voelde ik me een beetje eenzaam? Koekjes. En de onvrede over mijn lijf en mijn gewicht maakte ook nog dat ik steeds meer koekjes ging eten. Zo stom eigenlijk! Achteraf hè.

Maar ja, als je er middenin zit, dan heb je het eigenlijk niet zo in de gaten. Je doet het gewoon. En ik kan alleen maar zeggen dat ik je enorm dankbaar ben dat je me uit die put geholpen hebt.
Dat je er voor me was, was eigenlijk al genoeg. Want ik wist ook echt wel dat ik het zelf moest gaan doen. Het stomme is, voor mijn werk moet ik juist altijd de leiding nemen en mensen de goede richting op zetten. En voor mezelf lukte dat gewoon niet. Maar met jouw hulp wel.

Ik voel me echt een ander mens nu. Dat moment dat het rode jurkje weer gewoon goed zat, is onbeschrijflijk. Ik zat weer te janken, maar nu van blijdschap. Ik heb mijn zelfvertrouwen terug. Ik wandel vaak in de avond een rondje in plaats van dat ik op de bank ga zitten vreten, want zo voelt het nu echt: vreten was wat ik deed. Sinds de terrasjes weer open zijn ga ik ook regelmatig na het werk nog even naar een terras. En dan drink ik gerust een lekker glas wijn, maar geen 5 glazen meer en ook niet elke dag. En ik eet ook nog wel koekjes, je hebt me geleerd hoe ik hiermee om kan gaan.
Ik voel dat ik in balans ben en dat ik weer straal. En ik durf ook weer te daten.

Leonie, zonder jou was me dit niet gelukt. Je wist precies de goede snaar te raken en met jouw positieve en enthousiaste aanpak was het echt niet eens zo moeilijk. Dit past bij me en ik weet zeker dat ik dit kan vasthouden. Dankjewel!”
Suzanne

Wow, toen ik afgelopen weekend dit mooie verhaal van deze klant kreeg, maakte dat me stil.
Natuurlijk heb ik haar begeleid in de afgelopen maanden, maar om het te lezen vanuit haar beleving is toch wel heel mooi.
Supertrots ben ik op haar en hoe ze nu weer kan ‘shinen’ in haar rode jurkje.

Suzanne, you go girl!

 

Is dit iets wat jij ook wel zou willen en mocht je toe zijn aan een volgende stap, dan zijn hier 3 manieren waarop je mijn inspiratie en ideeën krijgt:

1. Bekijk de Masterclass Gezond afvallen zonder dieet (30 min). Meld je gratis aan en je hebt direct toegang. Klik hier.

2. Meld je aan voor het nieuwe online groepscoachingstraject, een lifechanging cursus. Er is beperkt plek. Klik hier.

3. Krijg mijn persoonlijke coaching
Wil je mijn persoonlijke begeleiding om de beste versie van jezelf te worden, om weer lekker in je vel te komen zitten en weer trots te zijn op jezelf? Vraag een gratis gesprek met me aan, zodat ik je al eerste ideeën kan geven en we kunnen kijken of we een match zijn. Klik hier.