fbpx

Sinds de start van mijn bedrijf in 2017 ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hoe de manier waarop je denkt invloed heeft op de ervaringen die je in het dagelijks leven hebt. En hoe je tegen dingen aankijkt.

Ik zal bekennen: zelf heb ik hier ook wel wat struggles gehad. Jarenlang heb ik gedachten gehad van onzekerheid, niet goed genoeg, te zwaar, twijfels over je eigen kunnen … Niet doorlopend hoor, maar het waren wel gedachten die heel regelmatig opdoken. Gedachten die mij niet verder hielpen in ieder geval, want door er vaak aan te denken houd je dingen in stand.

Door hier bewust mee aan de gang te gaan, heb ik veel geleerd. Zo heb ik het inzicht gekregen dat (bijna) alles wat jij denkt over jezelf klopt.

Als jij denkt dat alles wat je eet je dik maakt, dan is dat jouw waarheid en dan is het zo. Als jij continu blijft denken dat je ‘levenslang’ hebt, dan is dat zo. Als jouw gedachte is dat het jou nooit gaat lukken om slank te zijn, tja bewijs dan maar eens het tegendeel. En lukt het dan niet, dan is je gedachte ‘zie je wel?’. Je leeft naar je eigen gedachten en onbewust zorg je ervoor dat dingen zo in stand blijven.

Maar als jij ervan overtuigd bent dat het geen strijd is om af te vallen, dat het ook voor jou is weggelegd om slank te zijn, dat het helemaal niet zo moeilijk is, dat als een ander het kan jij het ook kan, dan zal het ook voor jou makkelijker gaan. Echt waar!

Dit heeft puur en alleen te maken met mindset, met hoe jij denkt. Denk jij op dit moment vooral negatief over afvallen, eten of je gewicht, dan verander eens eerst je gedachten. Zorg dan dat je de nieuwe gedachte ook echt gaat voelen, want een gedachte zonder gevoel gaat nog steeds niet voor je werken.

Sinds ik hier zelf mee aan de slag ben gegaan, heb ik een hoop dingen opgelost. En ja, dat voelt heerlijk!

Wil je hier meer over weten, dan stel me gerust je vraag.