fbpx

Ik moet je iets bekennen: de afgelopen week ben ik me behoorlijk te buiten gegaan aan speculaas 😉. En dan niet één simpel speculaasje (of twee, of drie), maar gewoon lekker veul! Van die dikke brokken speculaas, je kent ze wel.

Typisch NIET een gevalletje van ‘practice what you preach’.
Want: ik adviseer je om het niet al in huis te halen, zo ver voor Sinterklaas.
Want: ik vind speculaas best lekker, maar absoluut niet het allerlekkerste.
Want: ik weet dat ik allerlei dingen kan doen (en mijn gedachten om te buigen), zodat ik er niet aan toegeef.
Want: ik weet dat het niet echt bijdraagt aan mijn doelen.

Maar ja …

Wat het probleem was?
Het was in huis. Mijn huisgenoten aten het. En ik had er simpelweg geen zin om er bewust mee bezig te zijn. Ik had gewoon zin om me ’s avonds op de bank lekker ‘ordinair’ te buiten te gaan aan die speculaasbrokken. En wel meteen (en niet pas op 5 december). Om die speculaas lekker te soppen in mijn thee (guilty pleasure). En om er niet over na te denken. En dat niet één avond, maar een paar avonden achter elkaar! Oftewel, mijn rem was even volledig zoek.

Waardoor het kwam?
Daar heb ik achteraf wel even over nagedacht. Maar ik heb geconstateerd dat ik simpelweg geen excuus had. Geen maandelijkse perikelen (oh die hormonen kunnen je soms zo tot een vreetkick brengen 😉). Geen onvrede (ik zit juist superlekker in mijn vel). Geen moeheid (ik slaap heel goed en ben ook lekker uitgerust ’s morgens). Geen verveling. Niks van dat alles.

Is het dan zo erg?
Nee, op zich natuurlijk helemaal niet. Wat het dan ook is, chips, chocolade, koekjes, speculaasbrokken … wat mij betreft moet het gewoon allemaal kunnen op z’n tijd. Maar vooral niet te veel en niet te vaak. En keuzes maken. Tenminste, als je een beetje gezond wilt doen en op je gewicht wilt letten. Wat ik in ieder geval wel doe. En als je het dan neemt: geniet ervan!

Wat ik ervan geleerd heb?
Eigenlijk helemaal niks, haha yell. Dat ik ook maar gewoon een mens ben en dat mij dit dus ook gewoon ‘overkomt’. Oh ja, toch wel iets … dat ik er niet mee door ben gegaan. Dat het na een paar dagen ook helemaal klaar was. Dat ik het besef kreeg dat ik er echt beter mee kon stoppen. Dat ik het niet meer in huis heb gehaald, dat ik me herpakt heb en dat ik er nu ook totaal geen behoefte meer aan heb. En dat ik er eigenlijk ook helemaal geen slecht gevoel aan overgehouden heb. En dat een paar van dit soort uitspattingen er ook niet voor zorgen dat er meteen kilo aan zit.
Dus, dat je dingen altijd in het juiste perspectief moet zien. Hmm, dus toch wel wat leerpuntjes.

Kun jij goed stoppen met snoepen en snaaien?
Is dit voor jou herkenbaar? Loop jij hier ook weleens (of vaker) tegenaan?
Dan vind je het misschien ook leuk om gratis mee te doen met mijn Stop met Snaaien 3-daagse.
Ik deel dan graag mijn ervaringen met je, want ik heb in het verleden ook best mijn struggles gehad op dit gebied. En soms nog, zoals je ziet. En nog veel belangrijker: ik ga jou inspireren om hier slim en goed mee om te gaan, zeker als je vaak last hebt van snoepbuien. Ik weet zeker dat ik heel veel tips en tricks voor je heb en je kan inspireren om hier anders naar te kijken.

Een garantie dat het je nooit meer gebeurt krijg je niet natuurlijk 😉. Maar misschien helpt het je wel om sneller je ‘rem’ te vinden en om je beter te herpakken en je snoepgedrag de baas te worden.