fbpx

Vandaag begint in Limburg ook de schoolvakantie. Dat betekent dat ontzettend veel mensen nu lekker genieten van vrije tijd en vakantie. Heerlijk!

Genieten, dat is echt iets wat ik zelf ook héél graag doe. Lekker in het zonnetje, gezelligheid met vrienden of op een terras, en ja, soms ook een hapje en drankje erbij. Of een heerlijk ijsje!

Toch is het voor mij niet per se zo dat genieten (en vakantie) altijd gepaard gaat met bepaalde uitspattingen. Een kop thee of spa rood op een terrasje vind ik vaak eigenlijk net zo lekker als een glas wijn. En ja, soms kies ik ook voor die wijn, omdat ik daar dan heel erg veel zin in heb. Maar het is niet vanzelfsprekend.
Zo geldt dat ook voor een stuk gebak bij de koffie. Soms neem ik het wel (oké, ik geef toe: best vaak, omdat ik dat nou eenmaal heel erg lekker vind), maar soms ook niet. Omdat het dan iets is waar ik niet superdol op ben, en dan kies ik ervoor om het niet te nemen.
Ik geniet vooral ook heel erg van het weer, het feit dat ik weer op een terrasje kan, de leuke gesprekken en de hele sfeer.

Nu weet ik dat veel van mijn klanten een beetje opzien tegen de vakantie. En dan niet vanwege de vakantie natuurlijk, maar vooral vanwege het feit dat er dan anders gegeten en gedronken wordt. De regelmaat valt wat weg, het wordt vaak net allemaal wat losser. Ze zijn dan bang dat ze niet verder kunnen afvallen of, erger, dat ze aankomen.
In mijn ogen is afvallen in de vakantie vaak een brug te ver; op gewicht blijven is dan al een mooi streven.

Hoe is dat voor jou? Maak jij je ook een beetje zorgen over hoe je het allemaal gaat aanpakken?

In de televisieserie ‘Iedereen gezond’ heb ik vorig jaar een aflevering opgenomen over ‘Gezond in de vakantie’.  In deze aflevering geef ik een aantal tips. Je kunt deze hieronder terugkijken.

PS:

Wil je op een laagdrempelige en fijne manier afvallen, op je eigen tempo en op eigen houtje? Meld je dan aan voor de Training Gezond afvallen zonder dieet en je kunt direct beginnen. Klik hier.

Heb je behoefte aan inspiratie voor gezondere tussendoortjes, bijvoorbeeld voor tijdens je vakantie of om mee te nemen als je een uitstapje gaat maken? Misschien kan mijn Inspiratiemagazine met Gezonde Tussendoortjes je dan op weg helpen. Je vindt het hier