fbpx

(In samenwerking met Lookly Styling)

Kleed je slank! Hoe heerlijk is het om lekker rond te snuffelen in de kledingrekken van je favoriete winkel, op zoek naar dat ene item of de laatste modetrends. Kijk echter bij het kiezen van je kleding niet alleen of je het mooi vindt en of het trendy en hip is, maar ook wat het kledingstuk met je uitstraling en figuur doet.

Maakt de kleding je bijvoorbeeld voller of kleedt het juist slank af? Wat doet de kleur van het kledingstuk met je gelaat. Lijk je juist langer en smaller of juist korter en voller door het gekozen kledingstuk?

Om miskopen te voorkomen en het beste uit je silhouet te halen, krijg je van Sandra van Lookly Stylingadvies enkele tips mee waar je op kunt letten wanneer je je slanker wilt kleden:

 • Zwarte kleding heeft een slank afkledend effect (dit geldt ook voor de kleuren donkergroen, donker bruin en nachtblauw).
 • Koop kleding niet te strak of te klein, zo voorkom je dat je de minder mooie punten van je figuur accentueert.
 • Vermijd te wijde of te flodderige kleding, want ook hier creëer je geen slank silhouet mee.
 • Kies gladde, effen en niet te dikke stoffen/materialen. Dikke materialen zoals bijvoorbeeld ribfluweel of tweed, kleden niet slank af.
 • Let op de belijning van je kleding en accessoires. Werk altijd in de lengte.
  Verticale lijnen in je kleding maken lang en dus slanker. Je ziet ditzelfde effect ook terug wanneer je een lange ketting of een shirt met V-hals draagt (dit verlengt optisch je bovenlichaam)
 • Kleed je optisch langer, want hoe langer je lijkt, des te slanker je lijkt.
  Draag broeken lang. Ook een hoge taille in je broek maakt je optisch langer.
  Kijk uit met driekwart broeken. Je heupen lijken hierdoor voller en als je klein bent maakt het je propperiger.
 • Indien mogelijk, kies voor een (middel) hoge hak. Hoge hakken zorgen voor een langer en dus slanker silhouet.
 • Kies kleding die bij je past en laat je niet alleen leiden door de laatste modetrends.
  Kleding die je kiest moet je juist mooier maken.
 • Camoufleer en accentueer er op los.
 • Erken je sterke en zwakke punten en leer deze te accentueren dan wel te camoufleren. In z’n totaliteit zul je dan een slankere indruk maken.

Kom je er na deze tips niet uit, of wil je graag geholpen worden?

NOVEMBER-ACTIE
Maak je in november 2021 gebruik van een individueel coachingstraject van Gezondheidscoach Leudal, dan krijg je als extra bonus een 2-uur durend advies van Lookly Styling. Je krijgt dan praktische tips voor kleur en styling en je ontdekt precies welke kledingstukken goed bij je passen, die je flatteren en je sterke punten benadrukken. Je oogt meteen slanker, en je hebt geen miskopen meer. Er zijn 5 beschikbare plekken.

Hier lees je alles over de november-aanbieding voor het individueel coachingstraject inclusief alle bonussen.