What you see is what you get ..

Dit ben ik, Leonie, 47 jaar.
Een gewone vrouw, waarschijnlijk net zoals jij. Geen killer body, geen maat 36, maar wel een gezond en sportief lichaam. Een lichaam dat altijd voor me klaar staat als ik het nodig heb, als ik er maar goed voor zorg. Een lichaam dat bruist van energie!
En dat is voor mij zoveel meer waard dan die killer body of dat getal op de weegschaal.

Een geweldig jaar is afgesloten

Wat een geweldig jaar en een geweldige groep vrouwelijke ondernemers!

Elk moment is een goed moment

“Ja maar, ik heb helemaal geen tijd om nu af te vallen. Het is te druk met werk, studie, zomervakantie, mantelzorg, de kinderen etc. etc. Bovendien zie ik het met deze hitte echt niet zitten om te gaan sporten .. Pff, zo warm en zweterig."

Wauw, wauw, wauw

❤❤ Wauw, een bijzondere ochtend met bijzondere en lieve mensen. ❤❤

Hoe jij over je lichaam denkt klopt

Sinds de start van mijn bedrijf in 2017 ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hoe de manier waarop je denkt invloed heeft op de ervaringen die je in het dagelijks leven hebt. En hoe je tegen dingen aankijkt.

Over persoonlijke ontwikkeling

Het afgelopen jaar ben ik nogal druk geweest met de ontwikkeling van mijn bedrijf, maar zeker ook met mijn persoonlijke ontwikkeling. Iets wat mezelf, maar ook mijn bedrijf enorm ten goede is gekomen. Mede daardoor heeft Gezondheidscoach Leudal zo kunnen groeien en heb ik al veel mensen kunnen en mogen coachen op het gebied van afvallen, leefstijl en mindset. En zijn er ook nieuwe kansen op mijn pad gekomen.

Snel en makkelijk afvallen

Al scrollend over mijn Facebook tijdlijn zie ik vanalles voorbij komen als het gaat om afvallen, dieet, sport etc. Natuurlijk volg ik allerlei collega-voedingscoaches en 'inhoudelijke' pagina's op het gebied van voeding en gezondheid (die overigens ook bol staan van 'fake-nieuws'). Daarnaast worden mij, vanwege mijn interesses, ook veel pagina's getoond over snel afvallen, pagina's met producten die je de mooiste beloftes doen, etc. Dit fascineert mij.

Boodschappen doen

Vorige week stond ik bij de kassa van Jan Linders met iemand te praten. En ja, ik had ook stroopwafels op de band liggen. Iets wat degene waarmee ik aan het praten was ook niet was ontgaan. Dus er volgde een opmerking (niet vervelend hoor).

De verslaving van een stappenteller ...

Wie er eentje heeft zal dit herkennen ... en wie er geen heeft zal denken dat een deel van de mensen (dat er wel eentje heeft) gek is geworden. Wat is er aan de hand?

Mijn passie voor lopen ...

Ik heb het hier al best vaak aangegeven: lekker wandelen en hardlopen zijn mijn grote passies. Dat de Powerwalkingclub, zonder dat ik ernaar op zoek was, zomaar ineens op mijn weg is gekomen kan dan ook geen toeval zijn. Maar het past wel zo perfect bij mij, mijn bedrijf Gezondheidscoach Leudal en alles waar ik voor sta: gezondheid, lekker bewegen, lekker buiten zijn. Dus dit was een geweldige kans.

Over energie ...

Afgelopen week zei iemand tegen mij "jij hebt altijd energie voor 10". Haha, een mooi compliment, maar ik zou willen dat dat werkelijk zo is. Ik geef toe, meestal zit ik vrij hoog in mijn energie, maar ook ik heb weleens een offday hoor 😏.

De Powerwalkingclub

Whoop whoop ❤ Wat een gave dag! En weer een stap verder richting mijn doel. Vandaag ben ik in Rotterdam geslaagd voor de opleiding Powerwalking trainer bij Powerwalkingclub. 🌟🌟 Ik mag me nu dus gecertificeerd powerwalktrainer noemen. En daar ben ik best trots op.

Ontevreden zijn over jezelf

Je bent al best lang ontevreden over jezelf. Over hoe je eruit ziet, over hoe je je voelt, over hoe je telkens weer van dip naar dip gaat, hoe je 's avonds op de bank in slaap valt, over hoe je naar bed gaat en hoe je dan in bed ligt te balen over jezelf. Overdag gaat het best goed met je. Je hebt je werk of studie, je sociale leven, je gezin, je hobby .... maar heel diep van binnen knaagt het. Die ontevredenheid. En je zegt misschien ook best weleens tegen anderen (of tegen jezelf) dat je er 'iets aan wil doen'. Maar ja, die stap zetten hè?

Je gevoel

Heb jij dat ook weleens? Zeker zo na het weekend. Het ene moment voel je je dik en zwaar, het andere moment voel je je op en top en zelfs slank. En het rare is dat het qua gewicht geen gram uitmaakt. Het is het gevoel wat jij daarover hebt. En wat je daarbij aan het doen bent of hebt gedaan.

Focus op de mooie dingen

En dan sta je 's morgens voor de spiegel en het eerste wat je ziet: die net iets te dikke buik. De putjes in je benen. Flinke bovenarmen. Billen (en misschien vind je die ook te dik 😏). Wees eens eerlijk ... is dat waar jij op focust? Als je überhaupt al naar jezelf in de spiegel kijkt?!

Gezondheidscoach Leudal bestaat één jaar!

Toen ik een jaar geleden begon als Gezondheidscoach Leudal had ik voor mezelf nog niet precies het plaatje helder wat ik zou gaan doen of hoe ik het zou gaan aanpakken. Er waren een paar dingen die ik wél zeker wist:

Uit de praktijk

Deze week sprak ik met een klant over verlangen en hunkeren naar eten. Een onderwerp dat regelmatig de revue passeert.

Een jaar geleden bij de KvK

Wow …. Zo zat ik een jaar geleden alweer! Een jaar geleden ging ik naar de Kamer van Koophandel om me in te schrijven met mijn bedrijf Gezondheidscoach Leudal. Niet wetende wat me te wachten zou staan of hoe ik het precies zou gaan aanpakken. Gewoon begonnen, met de grote steun van mijn thuisfront (Rolf), van Cor en Noor van Mico lifestyle centre (bedankt ook nog Jeremy Sabono), Gieke van Buren, IlseBeeren, de collega's in mijn team bij De Zorggroep en alle andere mensen die in mij geloofden. En ook al mijn volgers op Facebook en later Instagram!

Te dik, onderkin, flubberarmen

En dan ben je terug van vakantie en ga je vakantiefoto's bekijken. Hoe sta ik erop? Te dik? Te dun? Onderkin? Brede heupen? Dikke kont? Flubberarmen? Wees eens eerlijk. Kijk jij zo naar je foto's?