fbpx

Deze week zei iemand tegen mij: “Jij doet toch hartstikke belangrijk werk. Jij redt levens!”

Hmm, daar was ik even stil van. Zo heb ik er nooit naar gekeken. Het werk wat ik doe, vrouwen helpen om aan hun gezondheid en energie te werken (wat ook vaak betekent om wat af te vallen en meer te bewegen), voelt helemaal niet zo bijzonder.

Het is iets waar ik ingerold ben en niet iets wat ik al mijn hele leven heb willen doen. Hoewel ik zelf wel altijd interesse had in vooral sport (vroeger ‘leefde’ ik op de tennisbaan) en beweging (zeker nadat ik in 2007 opnieuw heb moeten leren lopen na een ongeluk), was mijn intentie niet om daar mijn werk van te maken.

En de voeding? Vroeger lustte ik echt HELEMAAL niks. Een grote nachtmerrie voor mijn ouders. Echt nooit gedacht dat ik daar nog eens beroepshalve iets mee zou gaan doen.

Hoe dit veranderde 

Tot dit allemaal samenkwam. Ik was aan het trainen voor een halve marathon en wilde meer weten over voeding, én de tijd dat ik bij de sportschool werkte en klanten opmerkingen maakten als ‘nu sport ik en val ik nog niet af’; dat waren keerpunten.

En ik herinner me echt nog PRECIES het moment dat het zaadje werd geplant om daadwerkelijk de optie te overwegen om hier beroepshalve iets mee te gaan doen. Dat was op een zondagochtend tijdens het hardlopen met een vriendin op het fietspad van Haelen naar Roggel.

Raar hè, dat dat zo blijft hangen.

Dát was exact het moment dat ik een gedachte had van ‘hé, als ik hier eens echt mensen mee verder zou kunnen helpen.’

Diezelfde dag ben ik op zoek gegaan naar mogelijke opleidingen en ben ik me verder gaan oriënteren hierop. En van het een kwam het ander, en inmiddels doe ik dit alweer 3 jaar met veel plezier. Eerst nog in combinatie met mijn baan, en nu alweer anderhalf jaar volledig zelfstandig.

Lekker in je vel
Zoals gezegd: de vrouwen die ik help willen vooral graag weer lekker in hun vel zitten. Vol energie en levenslust. En de meesten willen ook wel wat afvallen. Een enkeling wil aankomen.

Voor mij persoonlijk is het afvallen altijd maar betrekkelijk. Het is niet per definitie zo dat iemand die afvalt gelukkiger wordt of lekkerder in haar vel zit. Het is ook niet zo dat iemand die wat te zwaar is ongelukkig is of ontevreden.

Dat is voor iedereen persoonlijk.

Mijn drijfveer zit dus niet zozeer in het afvallen, als wel in de gezondheid, de energie en het lekkere gevoel. Afvallen kán daar zeker een belangrijke bijdrage aan leveren, maar dit is niet altijd per se nodig. Iemand die als doel heeft om 70 kilo te wegen en uitkomt op 73, kan daar toch al volledig gelukkig mee zijn. Het getal op de weegschaal is uiteindelijk ook maar een getal …

Klanten die gezonder zijn geworden

Ik vind het fantastisch als ik klanten heb die vooral heel veel gezonder zijn geworden na een traject. Die betere suikerwaardes hebben, een lagere bloeddruk, minder vet rondom de organen (de viscerale waardes) én die dan ook nog STRALEN. Daar ga ik echt op áán.

En dat was ook waar het gesprek deze week over ging. Over de coronakilo’s die deze week weer in het nieuws waren, en ook het feit dat vooral mensen met overgewicht meer kans hebben om corona te krijgen.

Zoals ik hierboven al schreef: soms voelt mijn werk nogal betrekkelijk, vooral als het alleen maar om afvallen gaat, maar de persoon waarmee ik sprak plaatste het in een ander perspectief.

“Jij redt levens”, zei ze. En dat vond ik dan ook wel weer heel mooi. 😍