fbpx

“Toen ik 13 was zei een tante tegen mij dat ik moest afvallen. Nu ben ik midden 50 en deze woorden achtervolgen mij al mijn hele leven. Ik ben er helemaal klaar mee.”

Dit zei gisteren een klant tegen mij tijdens haar intake.

Als ik dit soort dingen hoor, word ik altijd heel verdrietig. Mensen hebben vaak geen idee hoe bepaalde woorden een leven lang kunnen blijven hangen. Het zijn de spoken uit je verleden. Een terloopse opmerking kan zo heel groot worden.

Ze zei: “Mede door deze opmerking ben ik mijn hele leven al bezig met lijnen, afvallen en worstelen met mijn gewicht. Terwijl ik me eigenlijk nu pas realiseer dat ik het in mijn hoofd altijd veel groter heb gemaakt dan het daadwerkelijk is.”

Want je moet bedenken: deze dame heeft een normaal gezond gewicht. Zij is eigenlijk nooit te zwaar geweest. Ze ziet het nu zelf ook terug op oude foto’s. Maar in haar hoofd is het dus al bijna 40 jaar een groot probleem.

Zo zonde. Maar goed dat ze nu heeft besloten om ermee af te rekenen.

Dit is voor mij weer een typisch voorbeeld van hoe iets (kleins) jouw leven voor een deel kan bepalen en wat zo onbewust het ‘verhaal’ van jouw leven kan gaan worden. En hoe je je daar ook naar gaat gedragen. Want was deze opmerking niet gemaakt, dan was ze misschien helemaal niet gaan lijnen. En had ze zich niet ‘dik’ gevoeld.

Deze mooie klant kiest ervoor om hier eindelijk korte metten mee te maken. En ik mag haar hierbij helpen. Na afloop van ons gesprek gaf ze aan: “Dit is zo fijn. Dit voelt zo goed. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Ik zie het echt als een kadootje voor mezelf.”

En daar word ik dan ook weer heel blij van. Ik doe niets liever dan mooie vrouwen helpen met hun worstelingen: niet alleen met betrekking tot hun eetgedrag, maar vooral vanuit gedachten, gevoelens en mindset. En dan volgen de acties meestal vanzelf.

Geloof jij dat jij dit ook kunt? Afrekenen met die spoken uit het verleden, je oude overtuigingen met betrekking tot je gewicht en de verhalen die jij jezelf keer op keer vertelt?

En wil je daar graag hulp bij?
Ik heb nog een paar plekjes vrij voor een individueel coachingstraject.