fbpx

Het besluit is genomen: je wilt afvallen. Je hebt al heel vaak een poging gedaan, maar het is je eigenlijk nooit echt goed gelukt om het lagere gewicht vast te houden. Aan het begin ging het goed, maar na verloop van tijd was het toch te zwaar en moeilijk, en schoot je weer terug in oude gewoontes. Weg resultaat. Deze keer ga je het anders aanpakken. Niet ‘crashen’, maar op een gezonde en geleidelijke manier afvallen. En vooral op een manier die blijvend voor je werkt.

Je gaat aan de slag. Wat moet je allemaal in huis halen? Wat ga je eten, vandaag, morgen en de rest van de week? Je zoekt recepten, denkt na over je tussendoortjes en maakt een eetplanning. Hmm , wel best lastig. Want wat kan wel en wat kan niet? Past het eten van kaas eigenlijk wel in je afvalplan? En hoe zit het met brood en vlees? Wat zijn nou goede (en vooral ook lekkere) keuzes die passen bij jou en je gezin? Want eigenlijk wil je ook weer niet alles op z’n kop zetten, daar zitten je huisgenoten ook niet echt op te wachten.

Handige boodschappen-checklist ‘goed voor de lijn’
Om jou te helpen met goede en gezonde keuzes te maken, die ‘goed zijn voor de lijn’, heb ik een handige boodschappen-checklist voor je samengesteld. Hierop vind je een overzicht van allerlei alledaagse producten die goed verkrijgbaar zijn in de supermarkt of bij de bakker, slager of groenteboer, en die goed passen bij het afvallen.

Door vaker te kiezen voor een product dat lager in calorieën is dan de ‘gewone’ variant, of door te kiezen voor een magerder product, kun je op een heel eenvoudige manier afvallen zónder dat je heel veel hoeft te laten. Je kiest gewoon slimmer! In mijn ogen een echte quick win.

Wil jij deze boodschappenlijst ook absoluut hebben? Je kunt hem hier aanvragen.