fbpx

Sinds een aantal jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hoe de manier waarop je denkt invloed heeft op de ervaringen die je in het dagelijks leven hebt. En hoe je tegen dingen aankijkt. In het algemeen, maar ook bijvoorbeeld als het gaat om je leefstijl, gezondheid en gewicht.

Ik zal bekennen: zelf heb ik hier voor die tijd ook wel wat struggles gehad. Jarenlang heb ik gedachten gehad van onzekerheid, niet goed genoeg, te zwaar, twijfels over mijn eigen kunnen …
Niet doorlopend hoor (en heel veel mensen geloven dit ook niet van mij), maar het waren wel gedachten die heel regelmatig opdoken. Gedachten die mij niet verder hielpen in ieder geval, want door er vaak aan te denken houd je dingen in stand.
Weet je nog? Alles wat aandacht krijgt, groeit.

Door hier bewust mee aan de gang te gaan heb ik veel geleerd. Zo lees ik al jaren alles wat los en vast zit over de Wet van Aantrekking, over inspirerende sport- en zakenmensen en heb ik al tig trainingen en coaching hiervoor gevolgd. Onlangs nog bij de fantastische Tony Robbins.

Ik vind het fascinerend hoe dit allemaal werkt en hoeveel je eigenlijk echt zelf in de hand hebt. En wat een geruststellende gedachte is het eigenlijk dat je je leven kunt sturen in de richting die jij wilt. Niet wachten wat je allemaal ‘overkomt’, maar zelf de regie pakken. Niet de situatie laten bepalen (want die kun je vaak niet veranderen), maar de manier waarop je ermee omgaat en je kijk erop. Het leven is niet alleen maar leuk, dat weet ik ook wel. Maar je kunt wel zelf bepalen in hoeverre je je laat meeslepen in van alles en nog wat.
Geweldig toch!

Zo heb ik dus ook het inzicht gekregen dat (bijna) alles wat jij denkt over jezelf klopt.
Een mooie en bekende quote in dit kader komt van Henry Ford: ” Whether you think you can, or you think you can’t – you’re right“. Oftewel, je hebt altijd gelijk.

Als jij denkt dat alles wat je eet je dik maakt, dan is dat jouw waarheid en dan is het zo. Als jij continu blijft denken dat je ‘levenslang’ hebt, dan is dat zo. Als jouw gedachte is dat het jou nooit gaat lukken om slank te zijn, tja bewijs dan maar eens het tegendeel. En lukt het dan niet, dan is je gedachte ‘zie je wel?’.
Je leeft naar je eigen gedachten en onbewust zorg je ervoor dat dingen zo in stand blijven. Gevalletje ‘self-fullfilling prophecy’.

Maar als jij jezelf ervan kunt overtuigen dat het geen strijd is om af te vallen, dat het ook voor jou is weggelegd om slank te zijn, dat het helemaal niet zo moeilijk is, dat als een ander het kan jij het ook kan, dan zal het ook voor jou makkelijker gaan.

Verander je gedachten, verander je resultaten, verander je leven.

Als jij je gedachten op een andere manier traint, dan krijg je een andere uitkomst.
Want het werkt nou eenmaal zo dat je de dingen die je heel vaak tegen jezelf zegt (of ze waar zijn of niet) op den duur gaat geloven. Dat is hoe onze mind werkt.
Misschien heb je weleens gehoord over hoe een glimlach op je gezicht toveren (ookal is het een ‘neppe’) je hele gemoedstoestand kan veranderen.

Dit heeft puur en alleen te maken met mindset, met hoe jij denkt.
Denk jij op dit moment vooral negatief over afvallen, eten of je gewicht, verander dan eens eerst je gedachten. Zorg dan dat je de nieuwe gedachte ook echt gaat voelen, want een gedachte zonder gevoel gaat nog steeds niet voor je werken.

Sinds ik hier zelf mee aan de slag ben gegaan, heb ik een hoop dingen opgelost. En ja, dat voelt heerlijk!

Wil je hier meer over weten, dan stel me gerust je vraag.

 

P.S. Als jij je geïnspireerd voelt en met mijn hulp aan de slag wil met je gezonde leefstijl en je weer lekker fit en blij wil voelen, dan kun je NU METEEN in actie komen:

Training Gezond afvallen zonder dieet. Op een laagdrempelige en vooral fijne manier afvallen. Meld je aan en je kunt direct beginnen. Klik hier.