fbpx

In het gareel komen ..

Na de vakantie hoor ik maar al te vaak: “ik moet weer in het gareel komen”. Of na de feestdagen, na het weekend, na een serie verjaardagen … Eigenlijk hoor ik dit vrij regelmatig.

Het kan soms best lastig zijn om weer in het gareel te komen. Want wat is ‘in het gareel komen’ voor jou?

Is dat streng lijnen? Is dat calorieën tellen? Is dat niet meer snoepen? Is dat alcohol achterwege laten? Is dat wat kilo’s kwijtraken? Of is dat terug naar je gezonde basis?
Voor iedereen kan dit wat anders betekenen. En er kunnen ook verschillende doelstellingen achter zitten. Zo wil de een weer wat gezonder doen, de ander wil af van haar vakantiekilo’s en weer iemand anders wil zich weer fitter en lekkerder over zichzelf voelen.

Als je weer ‘in het gareel’ wilt, dan is het vooral goed om eens te kijken waarom je dit eigenlijk wilt. Is dit iets wat je diep van binnen graag wilt, of heeft het vooral te maken met ‘wat anderen misschien van je denken’, wat iemand tegen je heeft gezegd of vind je dat je niet voldoet aan de norm? Dat maakt nogal wat uit namelijk. Wat jij zelf voelt, de intrinsieke motivatie, is namelijk een veel betere motivator dan wat anderen misschien denken of wat je partner of kind tegen je zegt. Of wat je op televisie ziet. Of een terloopse opmerking van een praktijkondersteuner.

Dus hoe graag wil je het écht? Hoe gemotiveerd ben je écht? Welke gevoelens heb je hierbij?
Alleen zeggen dat je het gaat doen (of erger nog: proberen het te gaan doen), gaat het niet voor je doen. Want wat je dan eigenlijk aan het doen bent is, terwijl je in de ene hand een glas wijn hebt en in de ander een handje chips, zeggen dat je zooo graag wilt afvallen, maar ja … . Als je een ander dat hoort zeggen op zo’n moment, dan weet ik zeker dat jouw gedachte is ‘wat denk je zelf?’.
Zeggen dat je echt iets héééél graag wilt en aan de andere kant saboterend gedrag vertonen … tja, dat gaat het natuurlijk niet worden.

Om weer vrij gemakkelijk in het gareel te komen is het in mijn ogen vooral belangrijk dat je een gezonde routine hebt. Een goede basis waarop je altijd weer terug kunt vallen.

Vanmorgen zag ik dit nog terug bij een van de deelnemers aan mijn najaarschallenge, die op dit moment in volle gang is. Zij heeft in het verleden bij mij al eens een traject doorlopen, maar was door allerlei omstandigheden even haar routine kwijtgeraakt.
Maar omdat die wel nog ergens zat, kost het haar nu, met een stok achter de deur, eigenlijk vrij weinig moeite om het weer op te pakken. Zelf schrijft ze hierover: “Ik ben vooral blij dat ik het ritme weer te pakken hebben: gezond eten, weer maaltijden plannen en ik maak weer keuzes.” Eigenlijk drie belangrijke basisvaardigheden waarmee je weer snel in het gareel kunt komen. Zij heeft ‘het knopje weer gevonden’, zoals ze het zelf omschrijft.

Hoe kun jij jouw knopje weer terugvinden?

Zoals ik hierboven al schreef: hoe gemotiveerd ben je? Is het iets wat je ‘eigenlijk zou willen’ of is het een MUST voor je?
En hoe blijf je jezelf hier telkens aan herinneren?
Welke gezonde routines heb je, waar je steeds weer op terug kunt vallen?
Hoe monitor jij je vooruitgang en resultaat (behalve op de weegschaal, want die zal niet altijd doen wat jij wilt)?
Hoe ga je om met lastige situaties? Welke mindset heb je hierbij?
Hoe ga je om met tegenslag?
Hoeveel vertrouwen heb je in jezelf op dit punt?

Is het de afgelopen weken (of maanden) een klein beetje uit de hand gelopen en wil je jezelf nu echt weer in het gareel brengen? En wil je daar een klein beetje hulp bij van mij?
Dus niet een ellenlang traject met gesprekken, maar wil je gewoon weer even de puntjes op de i zetten en werken aan je gezonde basis?

Waarschijnlijk is dan mijn online training ‘Gezond afvallen zonder dieet’ iets voor jou. Deze training doorloop je vanuit huis in je eigen tempo en je kunt er meteen mooi resultaat mee boeken, wat je doelstelling dan ook maar is op dit punt.
Dit weekend kreeg ik nog terug van een van de deelnemers: “De cursus is heel duidelijk uitgelegd met goede handleidingen en tips. Ik wist al best veel, maar het lukte me nooit om een goede balans te vinden tussen het gezond eten en snacken en snaaien. Ben nu bewuster met eten bezig en denk beter na voor ik iets pak. Toen ik begon zat m’n gewicht rond de 85, gisteravond tikte de weegschaal 81 aan. Reden voor een feestje. Nu ga ik door om onder de 80 te komen.”

Deze dame is meteen gemotiveerd aan de slag gegaan en heeft haar eerste resultaten te pakken.
Is dit iets waar jij nu ook zin in hebt?

Check dan de training ‘Gezond afvallen zonder dieet’ hier.

En je doorloopt de training weliswaar op eigen houtje, maar bij de training hoort ook een besloten community waar je van mij én van andere deelnemers (als je dat wilt tenminste) steun en motivatie krijgt. Je kunt er ook al je vragen stellen.

Als jij ook weer in het gareel wilt komen zonder veel gedoe, dan is dit wat je kunt gebruiken.

Check hier de training Gezond afvallen zonder dieet