fbpx

Dit ben ik, Leonie, 47 jaar.
Een gewone vrouw, waarschijnlijk net zoals jij. Geen killer body, geen maat 36, maar wel een gezond en sportief lichaam. Een lichaam dat altijd voor me klaar staat als ik het nodig heb, als ik er maar goed voor zorg. Een lichaam dat bruist van energie!
En dat is voor mij zoveel meer waard dan die killer body of dat getal op de weegschaal.

Wat betekent dan voor mij ‘goed zorgen voor mijn lichaam’?
Dat betekent vooral luisteren naar mijn lichaam én mijn mind. Wat heb ik nodig? Voldoende slaap, beweging, sociale contacten en ook fatsoenlijk eten. Ik eet bijvoorbeeld graag groenten en fruit, maar ik eet ook graag een volkoren boterham en kwark. Of vlees en vis. Dat zijn producten die mij energie geven. Maar ik eet ook graag een stuk gebak of wat chocolade of chips. En een glas wijn is op z’n tijd ook lekker. Dat zijn producten die mij op zich geen energie geven, maar het feit dat ze gewoon in mijn voedingspatroon zitten geeft me wel een goed gevoel.
Ik hou namelijk niet van afzien. En van verboden. Dingen die ik niet ‘mag’ eten. Dat word ik opstandig en ongelukkig van. Daarom houd ik ook absoluut niet van diëten en lijnen.

Waar ik wél van houd is om me lekker te voelen. Het gevoel dat je de hele wereld aankunt. Zin hebben in de dag als je ‘s morgens opstaat. De manier waarop ik nu balans heb in mijn leven, zowel qua voeding, beweging als ontspanning maakt dat ik dat gevoel echt meestal gewoon heb. De hele dag door. Zo ontzettend fijn!
En ja, net als ieder ander heb ik ook weleens een dipdag. Dat je doorslaat naar de andere kant. Niets menselijks is mij wat dat betreft vreemd. Maar de clou zit ‘m in of je dat kunt ombuigen, of dat je blijft hangen in dat gevoel. Mij lukt het om daar snel weer uit te komen.

Hoe wil jij je voelen? Ik wil niets liever dan dat ook jij ontdekt hoe je je gezonde energie terug krijgt. Dat is een samenspel van voeding, beweging, ontspanning en je mindset: wat is de kracht van je gedachtes en de wet van de aantrekking (want daar geloof ik heel sterk in). Je kunt dit leren. Ik ben er voor je om je in de actiestand te zetten. Want dit is wat ik jou ook zo gun.