fbpx

Samen afvallen zonder

streng te doen of diëten

Nieuwe ronde september 2022

Herkenbaar?

‘Hoe kan ik nou afvallen en ervoor zorgen dat mijn leuke kleren weer lekker zitten? Wat kan ik doen, zodat het ook nog gezond blijft? En hoe kan ik dit combineren met mijn drukke en gezellige leven? Zonder dat het allemaal te streng en ingewikkeld is? En hoe kom ik van dat futloze gevoel af?
En hoe kan ik hier hulp bij krijgen, want ik wil het niet alleen doen!’

Aan de buitenkant ben je een succesvolle en ambitieuze vrouw, maar van binnen baal je omdat je je gewicht een beetje uit de hand hebt laten lopen. Stiekem maak je je ook een beetje zorgen over je gezondheid. Als je eerlijk bent heb je de afgelopen tijd eigenlijk helemaal niet zo goed voor jezelf gezorgd en dat uit zich nu in je kleren die gewoon niet meer goed zitten. Te klein, te strak, niet meer mooi. Het is niet meer te negeren.

Je wil aan de slag en daar wil je hulp bij. Want je wil het op een gezonde manier doen. Niet crashen of met poeders of pillen, want dat is niet jouw ding, maar je wil natuurlijk wel resultaat. Als je over een tijdje gewoon maar weer lekker al je kleren aan kunt, en alles weer mooi staat, dan ben je dik tevreden. En als je je dan ook weer fit voelt, dan is het helemaal geweldig. De weegschaal doet je verder niet zoveel.

 • Je voelt je niet goed. Aan de buitenkant lijkt het of je je zaakjes goed op orde hebt, maar van binnen ben je onzeker.
 • Je bent steeds maar gefocust op je lichaam en vooral wat er niet goed aan is. Je bent boos op jezelf dat je het zo uit de hand hebt laten lopen.
 • Je baalt als je voor de spiegel staat. Bah!
 • Je voelt onrust in je hoofd. Iedereen doet een beroep op je, zowel op je werk als in je privéleven en je voelt stress. En dat maakt juist weer dat je naar lekkere dingen grijpt.
 • Je eet soms stiekem, omdat je je schaamt als iemand jou ziet eten of snoepen.
 • Je hebt een kort lontje. Je hoort jezelf snauwen. Dit is het laatste wat je wil!
 • Je kunt bijna niet meer lekker genieten van het moment, bijvoorbeeld op een feestje of op vakantie, omdat je in je hoofd steeds maar bezig bent om te denken ‘dat kan ik beter niet eten of drinken’.
 • En je vraagt je stiekem af of je misschien niet gewoon maar een maatje groter moet gaan kopen en al het andere weg moet doen (maar eigenlijk wil je dit niet).

Het was in de zomer van 2019 …

“Ik was helemaal klaar met hoe ik eruit zag en hoe ik me voelde. Als ik mezelf zag in de spiegel, dan zag ik dat ik niet meer straalde. M’n ogen waren wat dof en ik zag er zo moe uit. Wallen ook!  Ik voelde me futloos en zonder energie. En ik voelde: er moet iets gebeuren en wel NU. Dit is niet hoe ik ben, en dit is zeker niet hoe ik wil zijn! De maat was vol!

En nu … ik kan me gewoon niet meer voorstellen dat ik er toen zo bij zat. Op die enkele foto van toen (maar dat probeerde ik eigenlijk te vermijden) zie ik nog wel die grauwe uitstraling, maar het lijkt iets uit een ander leven.

Ik heb zoveel dingen kunnen veranderen. Dat ging heel geleidelijk, maar stapje voor stapje merkte ik dat ik lekkerder in mijn vel kwam te zitten. De riem kon steeds een gaatje strakker. Ik voelde me sterk en zelfverzekerd, als als je dan merkt dat het lukt, dan geeft dat zo’n boost!

En zo is het ook gebeurd. Ik voel me weer vrouwelijk en ik straal weer. Die doffe blik is voorgoed weg en ik weet 100% zeker dat ie niet meer terug komt. Ik ben alleen maar blij en opgelucht dat ik de stap gezet heb en ik weet zeker dat heel veel andere vrouwen ook met jouw programma gebaat zijn.”

Ik at ook stiekem koekjes

Ik kraakte de code om gezond af te vallen zonder dieet, en te stoppen met snaaibuien!

Lekker veel energie, de hele dag door. Alle dingen doen die ik graag wil doen. Alle kleren aan kunnen die ik wil. Me fit en actief voelen. Dat was wat ik altijd zo graag wilde.
Een paar jaar geleden was dat voor mij nog de ‘ver van m’n bed-show’, want ik voelde me vaak duf en had dipjes tijdens de dag. Ik stond ook regelmatig even te snaaien. Dan stond ik weer met een koekje in mijn hand of at ik een paar chocolaatjes. Geen fijn gevoel.
Ook zaten mijn kleren in die tijd net wat te strak en daar baalde ik van.
Na de geboorte van mijn jongste zoon is het mij gelukt om dit definitief aan te pakken en sinds die tijd zit ik superlekker in mijn vel. En niet door superstreng voor mezelf te zijn (juist niet!), maar door gewoon af en toe te genieten van mijn stukje vlaai en een koekje. Ik heb hier een goede weg in gevonden, zonder te diëten en vooral door te blijven genieten. Niks extreems.
Ik werd er zo blij van: ik had de code gekraakt!
Zo heb ik al heel veel mooie vrouwen mogen helpen naar hún gezonde en fijne leefstijl. Het zijn blijere, tevredener en gelukkiger personen, en dat maakt mij ook happy!

Ook voor jou is dit mogelijk: genieten en lekker in je vel zitten, op een relaxte manier. Heerlijk toch?! Dat gun ik jou ook!

 

Leonie

 

Goed nieuws!

Ook jij kunt afvallen en op gewicht blijven, zonder te diëten. Oók als je een echte levensgenieter bent!
Als je besluit dat je wil afvallen op een fijne en gezonde manier, dan weet je soms nog niet precies hoe je dat wil gaan aanpakken. Want wat past nu goed bij je?
Gewoon gezond eten lukt nog vaak wel, maar als je even niet lekker in je vel zit laat je vaak alle lekkere dingen zoals koekjes en snoep controle nemen over jou, in plaats van andersom. En je kiest dan ook nét iets te vaak voor de makkelijke (ongezonde) hap, en dat uit zich nu in je te strakke kleding. Herkenbaar?

Geen nood: net als een heleboel van mijn klanten heb je op dit gebied gewoon nog wat te leren. Geen probleem! Als jij ook zover bent, dan lukt het ook jou om moeiteloos af te vallen en op gewicht te blijven.

Ik zie afvallen als een reis. En als je eenmaal op weg bent, dan kom je echt op je eindbestemming. Je komt misschien onderweg  hobbels tegen, zoals drukte op je werk of thuis, stress, onrust en speciale situaties, maar die kun je overwinnen! In dit groepscoachingsprogramma ontdek je de route voor deze reis en kom je op je bestemming. Je leert hoe je moeilijkheden onderweg met zelfvertrouwen kunt overwinnen, zodat het ook jou lukt om definitief af te vallen, weer lekker in je vel te zitten, controle te krijgen over je snoepgedrag én op gewicht te blijven

Met dit programma:

 • leer je een gezonde leefstijl aan en zie je dat het geen probleem is om ook elke week friet te eten, of chips, chocolade of gebak;
 • val je gegarandeerd af;
 • neem je controle over dat frustrerende snoepgedrag;
 • als je last hebt van emotie-eten dan pak je dat aan;
 • kom je in contact met een geweldige groep like-minded vrouwen die jou helpen in dit proces;
 • zit je veel lekkerder in je vel;
 • voel je je trots en zelfverzekerd;
 • heb je meer energie voor je dagelijkse dingen;
 • kun je weer zonder schuldgevoel of schaamte genieten van feestjes en vakanties;
 • ga je weer met plezier winkelen;
 • en kun je weer veel leukere kleren aan.

En hoe heerlijk is dat?!

 

Hiermee ontdek je hoe je afvalt op een fijne en blijvende manier en hoe je een

einde maakt aan je emotie-eten!

Helder, duidelijk en overzichtelijk

Je werkt aan je afvaldoelen en krijgt daarbij doorlopend steun van mij én van de andere deelnemers. Je staat er nooit alleen voor! Je blijft gemotiveerd en kunt op elk moment je ei kwijt, ook als je er even doorheen zit.

Het online programma is superlaagdrempelig. Je doet mee vanuit huis of de tuin. In je hangmat. Op vakantie. Op je werk. Via computer, tablet of smartphone. Dus je pakt dit probleem aan in je eigen veilige omgeving, dat is ook fijn.

En weet je? Na deze training houd je nog een jaar toegang tot alle informatie! Ook tot de eventuele nieuwe informatie die er later nog bijkomt. Handig!

WIL JIJ? WEET JIJ? VOEL JIJ? VIND JIJ? HEB JIJ? BEN JIJ?

Wil jij…

Op een fijne en gezonde manier afvallen, zonder dat je het gevoel hebt dat je ook het lijnen bent?

Niet voor eventjes afvallen, maar eigenlijk gewoon werken aan een langdurige gezonde leefstijl?

Af van dat frustrerende snoepen en snaaien, waardoor het je niet lukt om echt blijvend een fijn gewicht te houden?

Leren wat je kunt doen als je last krijgt van een snaaiaanval? Zodat je er niet meer aan hoeft toe te geven?

Een stok achter de deur. Begeleiding van een motiverende en enthousiaste coach?

Niet 1x in de zoveel weken een afspraak, maar je doorlopend gesteund voelen op elk moment? En vooral ook op momenten dat je het even moeilijk hebt.

Weten dat je er nooit alleen voor staat?

Leren hoe je veel relaxter kunt omgaan met eten, ook als dat niet zo gezond is?

Weten hoe je kunt genieten van gezonde én ongezonde voeding, ook als je bijvoorbeeld lekker op vakantie of op een feestje bent?

Meer energie?

Voel jij…

Dat je echt klaar bent met je emotie-eten en dat gedoe met die koekjes en M&M’s?

Dat het je alleen niet gaat lukken?

Dat je zin hebt je probleem aan te pakken samen met een leuke en enthousiaste groep vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten als jij?

Wéét jij…

Dat het (weer) alleen aanmodderen je niet echt gaat helpen? Wel eventjes, maar je komt niet tot de kern van je probleem, waardoor je steeds weer terugvalt?

Dat jij niet iemand bent die alles voorgeschreven wil krijgen over wat móet en mag, maar die haar eigen keuzes wil maken in wat ze eet en drinkt?

Dat het best een beetje eng is om in een groepje te gaan werken, maar dat als je je er eenmaal overheen hebt gezet, je des te meer resultaat gaat behalen? Gewoon, omdat het zo fijn is om ook van anderen te horen waar zij tegengaan lopen en van elkaar te leren over hoe je dingen goed kunt oplossen.

Dat dit iets is wat je niet voor eventjes kunt doen, maar ook op de lange termijn?

Ben jij…

Een beetje huiverig voor het groepsproces, maar eigenlijk ook wel ervan overtuigd dat het werken in een groep vaak meer en betere resultaten oplevert?

Eigenlijk gewoon nieuwsgierig?

En toe aan een andere en verfrissende aanpak? Iets wat écht helemaal bij je past?

Heb jij…

Echt zin om ook eens een keer dat eeuwige snoepen snaaien aan te pakken, waardoor het je nu wel gaat lukken?

Het gevoel dat je echt wilt doorpakken om blijvend resultaat te krijgen?

Zin om voor het einde van dit jaar echt een grote verandering doorgemaakt te hebben in hoe je eruit ziet en hoe je omgaat met je frustrerende snoepen?

DIT IS WAT ANDEREN ERVAREN ….

“Ik beveel dit programma aan en geef het een 9”

Ik heb met heel veel plezier en goed resultaat (-7kg) deelgenomen aan het online groepscoachingsprogramma van Leonie. Ik zag nogal op tegen het groepsgebeuren, maar wist dat ik na jaren alleen proberen af te vallen hulp nodig had. Het bleek een aangename mix van een helder stappenplan, en persoonlijk contact met een mooi groepje deelnemers (met voldoende privacy) en vooral de uitstekende wekelijkse coachings van Leonie zelf, waarin ze stapsgewijs ons van oude gewoonten afhielp om die te vervangen door gezonde nieuwe, die makkelijk vol te houden zijn.
Wat ik fijn vond was dat het programma online was, dus makkelijk in agenda in te passen, de meerdere contactmomenten per week, waardoor ik bij de les bleef; en de uitdagende weekopdrachten, waaraan je zelf invulling kon geven en terug kon koppelen met de groep. In het begin vlogen de kilo’s eraf. Na 2 maanden werd het wat lastiger, maar ging Leonie goed in op de persoonlijke valkuilen, zoals smokkelen of stress, waardoor ik extra persoonlijke inzichten kreeg en dat kon veranderen.
Ook het contact met de groep was toen fijn, dan sta je er niet alleen voor. Nu zwaai ik af met een gezond basis-eetpatroon, handvaten voor mijn valkuilen en vertrouwen dat ik dit kan! Ik beveel dit programma aan en geef het een 9. Bedankt Leonie en ga zo door!

Janneke

Deelnemer online groepscoachingsprogramma

In dit 3-maanden online groepscoachingsprogramma ontdek je:

 

Hoe je op een gezonde en fijne manier afvalt ZONDER DIEET

Hoe je een ijzersterke mindset krijgt om succesvol af te vallen, zodat je niet steeds terugvalt

Hoe je controle krijgt over je eten en snoepen en de juiste keuzes maakt

Hoe je van emotie-eten afkomt door slanke gedachten en slanke acties

Hoe je problemen overwint. Je leert weer genieten van gezonde én ongezonde voeding, ook als je bijvoorbeeld lekker op vakantie of op een feestje bent

Hoe je veel relaxter omgaat met eten, ook als het niet zo gezond is

Wat beweging hierin voor je doet

En hoe je op je streefgewicht blijft.

WAT GAAN WE DOEN IN DIT PROGRAMMA?

Je krijgt toegang tot alle informatie die je nodig hebt om dit een groot suces te maken. Je weet op elk moment precies wat je kunt doen om gezond en lekker te eten, slanker te denken en te doen, controle te krijgen over je snoepgedrag en weer zonder schuldgevoel te genieten van gezond én ongezond eten.

Elke week is er een online groepscoachingssessie, waar je persoonlijk advies krijgt. Als je niet live aanwezig kunt zijn kun je je vragen stellen en kun je de opname terugkijken.

Plus, je krijgt toegang tot onze besloten community. Hier krijg je je extra steun, van mij en van de geweldige groep gelijkgestemde vrouwen die jou dolgraag willen inspireren en verder helpen. Hier kun je je ervaring delen en feedback vragen. En als je er even doorheen zit, kun je hier je ei kwijt. Je ervaart support en een enorm hoge gunfactor naar elkaar.

LET OP! DIT GROEPSCOACHINGSPROGRAMMA IS NIET VOOR IEDEREEN

Je moet in actie komen om resultaat te krijgen. Dan ga je hier maximaal van profiteren en val je af. Het is niet alleen lezen, luisteren en geïnspireerd worden, maar vooral ook dóen. Hoe actiever je meedoet in de groep, hoe zekerder de kans op succes. Ga jij wat je aangereikt krijgt ook daadwerkelijk toepassen? Dan is dit echt iets voor jou en ga jij ook blijvend afvallen en lukt het je om van het ongewenste snoepen en snaaien af te komen.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat er in de groep een goede en positieve energie is, en ik zal dan ook niet zomaar iedereen zonder meer toelaten. Alleen als jij een enthousiaste en positieve vibe meebrengt, mag je meedoen. Daarom zal ik na je aanmelding eerst even contact met je opnemen om na te gaan of jij inderdaad de juiste persoon bent voor in dit programma.

De nieuwe groep start in september 2022. De inschrijving is gestart. Als je mee wil doen, wacht dan niet te lang met aanmelden, want het aantal deelnemers is beperkt.

ALS HET PROGRAMMA IS AFGELOPEN, DAN …

 • Ben je afgevallen en zit je veel lekkerder in je vel
 • Voel je je opgelucht! Je hoeft niet meer te grijpen naar chocolade of koekjes als het even tegenzit. Je weet hoe je hier anders mee om kunt gaan
 • Snap je niet waarom je had getwijfeld om mee te doen. Het heeft je zoveel gebracht
 • Krijg je complimentjes
 • Heb je meer energie en voel je je blijer
 • Heb je geleerd op welke manier je je nieuwe lagere gewicht kunt vasthouden
 • Zit je lekker in de flow
 • Vragen mensen je wat je in hemelsnaam hebt gedaan voor zo’n resultaat
 • Geniet je ook van je stukje vlaai of chocolade zonder dat je bang hoeft te zijn om weer aan te komen
 • Voel je je veel zelfverzekerder en ‘lichter’ in je hoofd. Die onrust is veel minder of zelfs weg
 • Weet je hoe je de dingen die je hebt geleerd telkens weer kunt inzetten, ook ná het programma. En als je even twijfelt kun je nog alles terugkijken en zelfs nog contact hebben met de andere vrouwen die hebben meegedaan. Een heerlijk gevoel dat je hier nog je steun uit kunt halen
 • Weet je precies welke voeding goed bij je past en hoe je die voor je kunt laten werken (zonder dat het saai is of té gezond, want alleen maar worteltjes wil niemand!)
 • Heb je een goede basis gelegd voor een nieuwe gezonde leefstijl voor de rest van je leven: een leefstijl in balans mét ook die lekkere dingen
 • Voel je je gewoon veel relaxter (ok, ook een beetje sexyer) en gelukkiger!

NIET OVERTUIGD? DIT IS WAT ANDEREN ERVAREN ….

 

Het groepscoachingsprogramma van Leonie heeft me geholpen om mijn eetgedrag blijvend aan te passen. Leonie legde de vinger op de zere plek en hield me bij de les. Het is me gelukt om met dit programma af te vallen en Leonie zit nog steeds in mijn hoofd: aanmoedigend, eerlijk, nuchter, recht door zee en vooral geen moeilijk gedoe!

Patricia Zoer

Ghana-coach, Moon and Star Guesthouse, Ghana

HET PROGRAMMA

3 maanden online begeleiding in de groep | 7 modules | 24/7 online beschikbaar | video’s en downloads | besloten groep | like-minded vrouwen

Eerstvolgende ronde voor dit programma is september 2022.

NIET OVERTUIGD? DIT IS WAT ANDEREN ERVAREN ….

Niet helemaal tevreden zijn met je lijf, hoe dat ene jurkje je de laatste tijd nog past. Hoe veel moeite het kost om fit de dag door te komen. Het eigenlijk wel weten waar het door komt. Het eigenlijk heus wel met je boerenverstand weten wat gezond is en wat niet….of toch niet helemaal? Er verandert tenminste weinig of niks.

Heb aan Leonie gevraagd of het wel iets voor mij is, bij haar in zo’n groepje met andere mensen praten. Wat ga ik dan horen wat ik nog niet weet dan? Ik ga geen honger lijden of mezelf alles ontzien. Tellen of meten. Volgens Leonie moest ik de stap maar gewoon nemen en zou ik er zeker geen spijt van krijgen. Er zou alleen maar winst uit komen

En ja, ze had gelijk! Bewustwording, de adviezen, de handvaten, steuntje in de rug, motivatie, zelfvertrouwen, realistisch zijn. Samen met vrouwen die ook soms moeten worstelen en drempels moeten nemen. Het voelde meteen zo vertrouwd en veilig om in de groep met elkaar aan je zelf te werken. Nadat het programma was afgelopen merkte ik dat ik weer wat slordig werd. Maar door de handvaten die ik gekregen had kan ik dit weer snel herpakken.
Ik heb er alleen maar winst uit gehaald, in meerdere opzichten!
Mirjam Thiesen uit Roggel

Veelgestelde vragen

Is dit iets voor mij?

Dit is iets voor jou als:

 • Blijvend afvallen en meer energie krijgen belangrijk voor je is;
 • Je wilt afrekenen met je snoepen en je snaaien, je oude patronen wilt doorbreken en een gezonde leefstijl wilt aanleren die volledig bij jou en je doelen past;
 • Je gemotiveerd bent, leiderschap wilt tonen, coachbaar bent en in actie wilt komen;
 • Je steun van toffe gelijkgestemde vrouwen wilt hebben en elkaar wilt upliften;
 • Je een positieve energie meebrengt;
 • Je graag mijn persoonlijke aandacht wilt en mij elke week live wilt spreken en vragen kunt stellen;
 • Je op zoek bent naar de stok achter de deur van mij en van de andere groepsleden;
 • Je de discipline en motivatie hebt om de opdrachten te doen;
 • Je het prettig vindt om online aan de slag te gaan, zodat je niet afhankelijk bent van plaats en tijd.
Welk resultaat mag ik verwachten?

Als je lekker actief meedoet en je openstelt voor het programma en de acties doet die nodig zijn, dan 

 • val je af op een fijne en normale manier, zonder crashdieet of afzien, maar mét lekkers
 • voel je je fitter en lekkerder in je vel
 • heb je weer meer zelfvertrouwen en zal je kleding weer stukken lekkerder zitten
 • kun je controle krijgen over je snoepen en snaaien als je daar nu last van hebt
 • weet je hoe je op gewicht kunt blijven, ook na het programma
 • leer je hoe het maken van de juiste keuzes jou een blijvend resultaat geeft
 • weet je hoe je jezelf (weer) kunt motiveren, ook als het moeilijk wordt
 • weet je dat je het kunt. Je weet wat je moet doen (ook als je een wat ‘mindere’ dag hebt) en dat je de vaardigheden die je leert altijd kunt blijven doen, zodat je niet meer aankomt.
 • En last but not least: Je krijgt fijne contacten met vrouwen die hetzelfde willen als jij. Zo heb je doorlopend een stok achter de deur, ook als het traject is afgelopen
Hoe lang duurt dit?

De begeleiding in dit groepscoachingsprogramma duurt 3 maanden. In die 3 maanden ben ik er voor je om te te coachen en adviseren. Je houdt nog een jaar toegang tot al het materiaal, dus je kunt nog alles uitgebreid terugkijken.

Voor wie is dit GROEPSCOACHINGSprogramma níet geschikt?

Dit online programma is NIET voor jou geschikt als:

 • Je niet actief wilt zijn;
 • Je geen leiderschap toont en geen verantwoordelijkheid neemt;
 • Je een negatieve energie meebrengt;
 • Je zegt dat je slank wilt worden, maar niet de acties onderneemt die nodig zijn;
 • Je wilt afvallen maar, als het niet lukt, het aan iedereen ligt, maar niet aan jezelf;
 • Je geen discipline hebt om opdrachten mee te doen;
 • Je geen zin hebt in een online programma;
 • Je het niet leuk vindt om met een groep vrouwen samen te werken aan jullie doelen.
Ik heb het al zo druk. Kan ik dit wel combineren met mijn werk en gezin?

Ja, heel makkelijk zelfs, omdat alles online is. En je het meeste op je eigen moment, in je eigen tempo volgt. Op de plek(ken) die jij prettig vindt.
Daarnaast is iedere les onderverdeeld in verschillende blokken waardoor je de les ook in delen kunt volgen. Op je tablet, telefoon of computer. 
En ik heb ook klanten die aan de vragenuurtjes meedoen tijdens het wandelen of die de opname dan terugluisteren. Je bent hier heel flexibel in.

KAN IK ECHT BINNEN 3 MAANDEN RESULTAAT KRIJGEN?

Ja, zeer zeker. Uit onderzoek blijkt dat het zo’n 60 tot 100 dagen duurt om je nieuwe gewoontes eigen te maken, dus je zult hierin zeker belangrijke stappen zetten. Afhankelijk van hoe lang je al ‘last’ hebt van bepaalde dingen worden patronen doorbroken.
Hoe dan ook heb je, als je goed meedoet met het programma, al vanaf de eerste week resultaat.

NIET OVERTUIGD? DIT IS WAT ANDEREN ERVAREN ….

Ik deed begin maart dit jaar mee aan een webinar van Leonie. Ik deed mee omdat ik als Natuurgeneeskundig therapeut geïnteresseerd ben in voeding en gezondheid en omdat ik vanwege de lockdown ook tijd overhad om allerlei webinars te volgen. Daarnaast was ik als ondernemer ook wel nieuwsgierig naar hoe Leonie dat allemaal aanpakt.

Wat mij aansprak tijdens het webinar is de ‘no-nonsense’ aanpak van Leonie. Gewoon gezond eten, goed voor jezelf zorgen door gezond en lekker te eten, regelmatig te bewegen en op tijd te ontspannen en je rust te nemen. Wauw… iemand die niet bezig is met calorieën tellen en vreemde eetgewoontes en die ook let op je “ontspanning en rustmomenten”. Ik was onder de indruk van de eenvoud. Én ik werd enthousiast van Leonie zelf.

Toen ik de webinar inplande had ik helemaal niet het gevoel dat de tijd ‘rijp’ was om te werken aan mijn lijn. Ik had met een collega-therapeut eens gewerkt aan de ‘eetbehoefte’ die ik ’s avonds had… en ik was wel wat zwaarder dan ik wou, maar ik was niet superontevreden. Maar…. de webinar me wel aan het denken….

Wanneer is de tijd wél rijp??
– als ik meer geld heb?
– als ik meer tijd heb?
– Als ik in plaats van “matig tevreden” (een 6) naar een “superontevreden” (een 3) zou gaan?
– als ik in plaats van “wat te zwaar” richting “obesitas” dreig te gaan??

Tja… er ontstond een mind-shifting… maar ook… “lukt het me wel?” en “ben ik dan gemotiveerd genoeg?” en “krijg ik dat in mijn agenda gepropt?”
Leonie nam tijd voor me om daar even over te sparren. En daarop heb ik besloten mee te doen.
EN NU BEN IK SUPERBLIJ DAT IK MEEGEDAAN HEB!!

Leonie’s programma kun je op eigen tijd volgen. Het vraagt natuurlijk discipline om de lessen niet alleen te ‘bekijken’ maar ook de opdracht uit te voeren. Het zijn 7 modules die logisch zijn opgebouwd. Het start met na te denken wat je graag wil. Hoe wil jij leven? Hoe wil jij bewegen en eruit zien? Om vervolgens jouw bewust te maken van je gedachten en gewoontes. En van wat je in het dagelijks leven tegen komt wat je van je doel vandaan houdt. Leuke, praktische tips. Die mij bewust maken hoe ik eet, wanneer ik eet, waarom ik eet.
Mijn persoonlijk struikelblok was dat ik naast mijn gezonde eten nog graag ‘lekkere’ (onnodige) dingen at. Vooral ’s avonds. Door samen met een collega E.E.N.® therapeut het ‘waarom’ te hebben onderzocht, en hieraan te hebben gewerkt, was de emotie-laag ervan af. Maar… ik zat nog met een gewoontepatroon en gedachten als “ik ben nu eenmaal Bourgondisch”.  Leonie liet mij inzien dat het heel eenvoudig was: de gewoonte doorbreken, en voldoende lang een nieuwe gewoonte toepassen! (en ze relativeert ook hoor… ‘eenvoudig’ is nog niet ‘gemakkelijk’)

Om het eenvoudige, maar niet gemakkelijke, vol te houden spreek je elkaar wekelijks in een “vragenuurtje-groep” in Zoom. Ook is er in de Facebookgroep elke maandag een focusmomentje en vrijdag een evaluatiemomentje zodat je je einddoel voor ogen houdt.  Dat motiveert en stimuleert.
Tussendoor kun je vragen stellen in de groep. Leonie is een geweldige en positieve coach die je telkens weet te motiveren. Ook de groep geeft elkaar veel steun en tips. Je leert van elkaars vragen zoals “hoe overleef ik die zomerse BBQ’s?” en “hoe voorkom ik vakantiekilo’s” en soms kunnen we dan hartelijk lachen om onszelf. Er is zoveel herkenbaar..

Ik heb er veel van geleerd. Vooral voorbereid zijn, bewust zijn en keuzes maken. Mijn resultaat is groter dan ik van tevoren had verwacht, en dan zonder veel gedoe. Voor mij was het vaak “aan” of “uit”: snoepen, genieten, wijntjes, kaasjes, borreltje of niets. Nu heb ik geleerd dat ik kan genieten en mezelf kan remmen in de modus “alles”. Het is blijven oefenen en blijven alert zijn op oude gewoontes, maar daar heb ik nu wel de handvaten voor.

Dus: Wil je graag fitter en gezonder zijn? Én ben jij bereid om je verantwoordelijkheid daarvoor te nemen? Ben je bereid om zélf daar dingen voor te doen en te laten?
Dan is dit je ideale pad en kan ik je Leonie van HARTE aanbevelen!!

Wil je letterlijk elke week gewogen en gemeten worden, dagelijks calorieën tellen, blijven geloven dat je er nu eenmaal niks aan kunt doen en de verantwoordelijkheid bij een ander leggen?? Dan moet je op zoek naar iets anders.

Sjannie Kurstjens

(E.E.N. ® Therapeut.) , Praktijk voor Natuurgeneeskunde, Neer

“Ik weet waar ik was een aantal jaren geleden, als het gaat om mijn energielevel, mijn snoepgedrag en mijn gewicht, en ik weet waar ik nu ben. Ik zou voor geen geld meer terug willen. Ik gun dit iedereen!
Mijn doel is om zoveel mogelijk vrouwen hiermee te helpen.
En als jij je aanmeldt, dan doe ik een vreugdedansje, want dan weet ik dat ik ook jou mag gaan begeleiden naar de beste versie van jezelf!”

Liefs, Leonie
Leonie

Dus… doe je mee?

Cover E-book Slank denken slank doen

Ben jij die leuke enthousiaste vrouw
die wil genieten én weer lekker in haar vel wil zitten?

Vraag dan snel mijn gratis e-book aan!

Je hebt je succesvol aangemeld.