fbpx

Over Leonie

“Ik inspireer vrouwen om op een gezonde manier
van het leven te genieten”

Een lichaam dat bruist van energie. Niet meer stiekem eten. Emoties niet meer wegeten maar oplossen Alle dingen doen die ik graag wil doen. De kleding aan kunnen die ik wil. Me fit en actief voelen. Dat waren allemaal dingen waar ik altijd van droomde. Een aantal jaren geleden leek dat nog niet voor mij weggelegd, want ik voelde best vaak een dip gedurende de dag en ik stond regelmatig bij de kast koekjes weg te werken. En ik vond mezelf ook net altijd wat te zwaar.

Totdat er een moment van verandering kwam in mijn leven.

Vijftien jaar geleden, zwanger van mijn jongste zoon viel ik ongelukkig van de trap, waardoor ik een gecompliceerde beenbreuk opliep. Toen heb ik opnieuw moeten leren lopen. En toen mijn bed in de huiskamer stond, en ik naar buiten keek en iedereen voorbij zag komen, voelde ik een enorme drive om beter voor mezelf te gaan zorgen. Om echt flink te gaan lopen, als ik dat weer zou kunnen. Om echt actief te worden. En om beter en gezonder te gaan eten. En om af te rekenen met dat gesnoep en gesnaai. Ik wilde afvallen op een blijvende manier en me weer blij, gezond en lekker voelen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben heel veel gaan leren en lezen over eten, je gedachtes, gedragstherapie enzovoorts. En in de jaren daarna ben ik ook aan de slag gegaan met bewegen: het lopen van 80 km Kennedymarsen en halve marathons hardlopen. Toen ik eenmaal in de gaten kreeg wat dit bewegen voor mij deed, toen wilde ik niet meer anders. Wauw, wat een openbaring. Hoe fit je je kunt gaan voelen van beweging en sport, en vooral ook in de buitenlucht. En het was zo fijn dat ik inmiddels toch ook wel wat kilo’s lichter was.

Omdat de sport steeds meer aan mij bleef ‘trekken’, ben ik daarna een sportopleiding gaan volgen bij Aalo om groepstrainingen te kunnen geven in de sportschool. Ook dat was voor mij een overwinning: voor een groep gaan staan en het elke week weer doen. Want eigenlijk was ik altijd best verlegen. Maar ik heb er enorm van genoten en het voelde ook wel goed om uit mijn comfortzone te komen.

Motivatie helpt je op weg, gewoonte zorgt voor succes op de lange termijn

Inmiddels voelde ik mezelf op en top. Ik was echt meer op mijn voeding gaan letten en wilde definitief afrekenen met snoepen en snaaien. Niet extreem of zo, maar op een eenvoudige manier, waarbij ik ook gewoon lekker mijn stuk gebak of een glaasje wijn kon drinken. Maar met een goede balans en op een manier waarbij ik me niet meer schuldig hoefde te voelen. Ik ‘kraakte de code’ voor mezelf om af te vallen zonder dieet, mijn emotie-eten onder controle te krijgen en te genieten. Zonder te lijnen, zonder extreem te doen. Simpel, dat is waar ik van hou!

Ik werd er zo blij van!

En op een dag voelde ik heel sterk: ik wil hier meer mee gaan doen. Ik wil dat anderen ook gaan ontdekken hoe dit werkt. Ik wil al die vrouwen die al jaren bezig zijn met hun gewicht helpen om te stoppen met hun ‘gevecht’ tegen de kilo’s. Ik wil dat ze zich weer lekkerder gaan voelen zonder dat ze gaan lijnen of afzien. Dat ze afvallen en blij zijn als ze in de spiegel kijken.
Dat was voor mij de directe aanleiding om te beginnen aan de opleiding tot Gezondheidscoach. Me verdiepen in voeding, beweging, ontspanning, stress … Alles viel op z’n plek.

Leonie Gezondheidscoach Leudal

Benieuwd naar mijn opleidingen en/of werkervaring? Bekijk dan gerust mijn uitgebreide LinkedIn-profiel en laten we connecten!

Gespecialiseerd in emotie-eten

In 2017 had ik het papiertje in handen en ging ik aan de slag met mijn bedrijf. Ik begon voor mezelf, zonder te weten wat me te wachten stond als ondernemer. Gelukkig kwamen er al gauw de eerste klanten die het vertrouwen in mij hadden dat ik ze verder kon helpen met afvallen en meer energie krijgen. En zij boekten mooie resultaten. En al gauw genoeg nadat ik hen geholpen had, merkte ik dat vooral bij vrouwen emotie-eten een belangrijk punt is waardoor er een eeuwige ‘strijd’ is met eten. Zelf had ik dit inmiddels goed onder controle gekregen. Want heel eerlijk: ik heb hier echt ook mee te dealen gehad. Bij spanning, verveling, onvrede … heerlijk, die chocolade of die koekjes. Maar ik besefte ook dat dat mij niet verder hielp en het lukte mij om hier zelf de stappen in te zetten. Zonder dieet, zonder lijnen, zonder afzien toch afvallen.

Voor mij was dit een reden om me nog verder te specialiseren in hulp bij emotie-eten, zodat ik mijn klanten hierbij ook echt de coaching kan bieden die nodig is.

Nog elke dag voel ik me blij als ik ’s morgens opsta. Dan heb ik zin in de dag en voel ik me actief om samen met mijn man en twee kinderen dingen te ondernemen. Goed voor jezelf zorgen is ongelooflijk belangrijk als je je lekker in je vel wilt voelen. Ik stel mezelf dan ook regelmatig de vraag: wat geeft me energie en wat kost me energie? En alles wat niet bruist, daar probeer ik zoveel mogelijk mee te stoppen.
En wat is het heerlijk dat ik andere vrouwen hiermee steeds verder kan helpen, zodat ook zij zich beter en tevredener voelen. En gelukkiger zijn als ze voor de spiegel staan, als ze alle kleding kunnen kopen die lekker zit en ze zich weer zonder gêne voor hun partner durven uit te kleden.

Dagelijks zie ik mijn bedrijf groeien. Inmiddels ben ik werkzaam voor klanten bij mij in de buurt (Limburg), maar eigenlijk in heel Nederland en zelfs wereldwijd (online). De combinatie van goede voeding, beweging en ontspanning is GOUD. Ik zie mensen gewoon transformeren naar blijere, tevredener en gelukkiger personen en dat is waar ik zo van geniet.

Ook jij kunt gezond afvallen zonder dieet, controle krijgen over jouw snoepen en snaaien en  je mooiste leven leiden op een relaxte en fitte manier. En dat is wat ik jou ook zo gun.

Ik help je graag verder!

Leonie

Leonie als expert in de media

Regelmatig wordt Leonie als expert gevraagd voor interviews over gezondheid en gezond afvallen zonder dieet in de media. Klik op onderstaande button voor een greep uit de diverse verschenen artikelen en programma’s.

Fun facts over Leonie

  • Voordat ik startte als Gezondheidscoach Leudal werkte ik als communicatie-adviseur, onder andere bij De Zorggroep, Waterschap Peel en Maasvallei, Veiling ZON en Gilde Opleidingen. Wat mij hier nu bij van pas komt: niet denken vanuit jezelf, maar vanuit de ander.
  • Superblij word ik van de zon. Als de zon schijnt, in welk seizoen of op welke plek dan ook, kan ik intens genieten. Ik hou er dan ook erg van om buiten te zijn.
  • Koken vind ik niet echt leuk. Best jammer, want gezond eten vind ik wel belangrijk. Dus doe ik het wel (bijna) elke dag, al staat er hier ook weleens een ‘cheat-meal’ op het menu.
  • Mijn (puber)kinderen eten vaker chips en koekjes dan ik. Zij hebben er geen boodschap aan dat hun moeder zo nodig ‘gezond moet doen’. Dagelijks doe ik mijn best om ook voor hun de balans te houden. Soms lukt dat, soms ook niet … helaas.
  • Lezen doe ik ontzettend graag! Had ik er maar meer tijd voor! Ik verdiep me graag in inspirerende boeken die me verder helpen in mijn bedrijf en persoonlijke groei, maar ik kan me ook verliezen in een thriller of roman.
  • Mijn hele leven ben ik al een muziekliefhebber. Elke dag ben ik wel met muziek bezig. Mijn muzieksmaak is nogal breed en afhankelijk van de gelegenheid waarin ik me bevind. Van rock tot new wave, van trance, hip hop tot top 40. Voor elke gelegenheid of stemming is er een passend muziekje. Oh ja, ik mag ook graag meezingen ….
  • In mijn jeugd was ik nogal fanatiek met tennissen. Een groot deel van mijn jeugdjaren bracht ik door op de tennisbaan in Haelen. Ik kon dan ook een redelijk balletje slaan en heb de nodige prijzen in de wacht gesleept

Genomineerde Groeibriljant Leudal 2019

Gezondheidscoach Leudal / Powerwalkingclub Leudal was een van de genomineerde ondernemers voor de Groeibriljant Leudal 2019.

“Ik ben erg tevreden over Leonie als coach”

“Aan de hand van voorbeelden, tips en opdrachten is mij duidelijk geworden dat ik altijd een keuze heb in mijn voeding en beweging. En als ik de juiste keuzes maak met genoeg variaties, kan ik gezond en met plezier mijn doel halen en behouden. Leonie, bedankt voor je coaching. Ik vond het top!

Lianne Peeters uit Heythuysen

Cover E-book Slank denken slank doen

Ben jij die leuke enthousiaste vrouw
die wil genieten én weer lekker in haar vel wil zitten?

Vraag dan snel mijn gratis e-book aan!

Je hebt je succesvol aangemeld.