Over Leonie

Ik ben Leonie Backus-Geelen, getrouwd met Rolf en moeder van twee zoons, Koen en Noud. Ik woon in het Midden-Limburgse Roggel, waar ook mijn bedrijf Gezondheidscoach Leudal is gevestigd.
Ik heb al heel lang een grote interesse in voeding, beweging en gezond leven. Sportief ben ik eigenlijk mijn hele leven al. De voeding is een ander verhaal. Want hoewel de interesse er was, ben ik zelf ook niet altijd even gezond bezig geweest. En ook ik heb in het verleden 'geworsteld' met mijn gewicht. Tot ik een aantal jaren geleden ontdekte dat het mogelijk is om op gewicht te blijven en tóch te kunnen genieten van chips, vlaai en wijn. Door consequent te kiezen voor een gezonde basis en daar altijd weer naar terug te keren. En dat voelt goed! Het gevoel van controle, van regie .... jij bepaalt hoe je met (niet) eten omgaat, in plaats van dat je de situatie laat bepalen. Zonder dat je je zielig voelt, of tekort gedaan. Sinds ik dat ontdekt heb, is mijn leven veranderd.

Graag wil ik ook anderen helpen om aan de slag te gaan met hun gezonde basis! Jou dus!  

Aangezien het mij enorm veel energie geeft om mensen te helpen en omdat ik dat graag combineer met sportief bezig zijn (lange afstanden wandelen en hardlopen in en om het Leudal zijn mijn grote passies) en bewust met voeding omga, was de keuze om de opleiding tot Gezondheidscoach te gaan volgen voor mij een logische stap. Het onderdeel Gewichtsconsulent was een prominent onderdeel van deze opleiding. Begin 2017 heb ik hiervoor mijn diploma behaald en in september 2017 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Gezondheidscoach Leudal.
Inmiddels ben ik ook gediplomeerd en gespecialiseerd op het gebied van emotie-eten.  Heb je last van eetbuien of emotie-eten? In een coachings-traject kunnen we ook die problemen aandacht geven, zodat je moeilijke momenten de baas wordt.


Ik begeleid mijn klanten in een gezonde en actieve leefstijl. De combinatie van goede voeding en beweging staat daarbij voorop. Juist die combinatie maakt dat je je lekker fit en energiek voelt, en zeg nou zelf: dat is toch heerlijk?!
Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat gezonde leefgewoontes een heel leven lang kunnen worden volgehouden. Ik werk dan ook absoluut niet met poeders, pillen, maaltijdvervangers of andere tijdelijke oplossingen. We werken aan je mindset, zodat het maken van de gezonde keuzes je tweede natuur worden. Geen gekke fratsen, maar met de gewone producten uit de supermarkt. En gewoon meeëten met je gezin.

Graag ga ik samen met jou de uitdaging aan voor een gezond en actief resultaat!
Voor bedrijven verzorg ik workshops en trainingen op het gebied van gezondheid en vitaliteit van medewerkers.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De Beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit van gewichtsconsulenten door eisen te stellen op het gebied van diploma's en verplichte nascholing. En hierdoor is het voor klanten mogelijk om (gedeeltelijk) een vergoeding van de zorgverzekeraar te krijgen.

Powerwalking / wandelcoaching
Sinds 2018 ben ik gecertificeerd Powerwalktrainer bij de Powerwalkingclub. Mensen kunnen lekker deelnemen aan groepstrainingen Powerwalk. Lekker pittig lopen, gecombineerd met spierversterkende oefeningen en een dosis gezelligheid (lees meer). Heerlijk om te doen!
Daarnaast bied ik individuele trajecten voor wandelcoaching (gericht op voeding en gezonde leefstijl) aan. Hiervoor heb ik in het voorjaar van 2019 een nascholing gevolgd (lees meer).