Over Leonie

Ik ben Leonie Backus-Geelen, getrouwd met Rolf en moeder van twee zoons. Ik woon in het Midden-Limburgse Roggel, waar ook mijn bedrijf Gezondheidscoach Leudal is gevestigd.
Ik heb al heel lang een grote interesse in voeding, beweging en gezond leven. Al geef ik eerlijk toe dat het mijzelf ook niet altijd lukt om altijd gezond bezig te zijn. De boog kan niet altijd gespannen zijn ..... Wel weet ik nu hoe ik altijd weer terug kan keren naar mijn gezonde basis. En dat voelt goed!  
Graag wil ik ook anderen helpen om aan de slag te gaan met hun gezonde basis! Jou dus!  
Aangezien ik graag mensen help en ook zelf graag sportief bezig ben (sportief, en lange afstanden, wandelen en hardlopen in en om het Leudal zijn mijn grote passies) en bewust met voeding omga, was de keuze om de opleiding tot Gezondheidscoach te gaan volgen voor mij een logische stap. Het onderdeel Gewichtsconsulent was een prominent onderdeel van deze opleiding. Begin 2017 heb ik hiervoor mijn diploma behaald en in september 2017 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Gezondheidscoach Leudal.

Inmiddels ben ik ook gediplomeerd en gespecialiseerd op het gebied van emotie-eten.  Heb je last van eetbuien of emotie-eten? In een coaching-traject kunnen we ook die problemen aandacht geven zodat je moeilijke momenten de baas wordt.


Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De Beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit van gewichtsconsulenten door eisen te stellen op het gebied van diploma's en verplichte nascholing. En hierdoor is het voor klanten mogelijk om (gedeeltelijk) een vergoeding van de zorgverzekeraar te krijgen.
Ik begeleid mijn klanten in een gezonde en actieve leefstijl. De combinatie van goede voeding en beweging staat daarbij voorop. Juist die combinatie maakt dat je je lekker fit en energiek voelt, en zeg nou zelf: dat is toch heerlijk?!
Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat gezonde leefgewoontes een heel leven lang kunnen worden volgehouden. Ik werk dan ook absoluut niet met poeders, pillen, maaltijdvervangers of andere tijdelijke oplossingen. We werken aan je mindset, zodat het maken van de gezonde keuzes je tweede natuur worden. Graag ga ik samen met jou de uitdaging aan voor een gezond en actief resultaat!
Voor bedrijven verzorg ik workshops en trainingen.

Powerwalking / wandelcoaching
Sinds 2018 ben ik gecertificeerd Powerwalktrainer bij de Powerwalkingclub. Mensen kunnen lekker deelnemen aan groepstrainingen Powerwalk (lees meer). Daarnaast bied ik individuele trajecten voor wandelcoaching (gericht op voeding en gezonde leefstijl) aan. Hiervoor heb ik in het voorjaar van 2019 een nascholing gevolgd (lees meer).