fbpx

Dit weekend sprak ik een aantal mensen en het ging, net als vaak in gesprekken, over coronakilo’s en afvallen. Wat ik trouwens vaak merk is dat mensen zich al snel bij mij beginnen te verontschuldigen als ze met een glas wijn in de hand zitten. Of als ze een stukje taart eten. Of een boodschappenkar met ongezonde dingen hebben.
Totaal onnodig, want ik heb hier geen oordeel over. Integendeel, ik ben juist een groot voorstander van genietmomentjes op z’n tijd en gezelligheid. Maar wel op een bepaalde (niet saboterende) manier.

En ik ben vooral voor vrijheid, blijheid, leven en laten leven.

Maar goed, dat even terzijde. Ook dit weekend kwamen die coronakilo’s weer ter sprake.
Oh boy, wat zijn die het afgelopen jaar al vaak besproken. Het varieert van een enkele ‘losse’ kilo, tot iemand die bij me aangaf 13 kilo te zijn aangekomen in de afgelopen tijd. Misschien komen ze vaker ter sprake omdat ik erbij ben, maar ik heb de indruk dat dit voor mensen over het algemeen een zeer geliefd gespreksonderwerp is. En afvallen in het algemeen natuurlijk.

Ook iets om eens even over na te denken, want ik ken genoeg mensen die mooi zijn afgevallen, daar complimentjes voor krijgen, maar het op een gegeven moment toch heel moeilijk krijgen, juist vanwege dit. De complimentjes verstommen. Je nieuwe gewicht wordt normaal. En ja, waar moet je het dan nog over hebben? Het kan te maken hebben met ‘selffulfilling prophecy’, waardoor je jezelf gaat saboteren om weer terug te komen op je oude verhaal en ook je oude gewicht. En dan kun je weer lekker meepraten over ‘hoe het je weer niet gelukt is’.
Zie je de vicieuze cirkel en hoe je jezelf op deze manier (onbewust) dwars kunt zitten bij het behalen van je doelen?
Dit zijn dingen die ik in mijn coaching regelmatig aan de orde stel, want het is ontzettend zonde als dit gebeurt!

BIJNA vakantie
Zo hoorde ik dit weekend behalve over de coronakilo’s dus ook ‘het is al bijna vakantie’, ‘wat heeft het nu nog voor zin om aan de slag te gaan’, ‘de kinderen hebben al bijna vrij’. En toen dacht ik: precies, BIJNA. Maar nog niet!
En als je je nou de afgelopen maanden een beetje hebt laten gaan, is dat dan niet des te meer reden om nu nog wat extra’s te doen voordat je écht op vakantie gaat? Want ga je dan niet met een veel lekkerder, trotser en tevredener gevoel op vakantie?

Ik heb pas vakantie als mijn agenda aangeeft dat ik vakantie heb. En waarschijnlijk geldt dat voor jou en je werk ook. Stap dus nu niet al in de valkuil van de vakantiemodus met alles wat daarbij hoort aan eten en drinken.

En stel nou, je wil nog iets extra’s doen voor je vakantie. En je wil eens wat anders dan je tot nu toe hebt gedaan. Je wil een nieuwe energie en flow voelen. En je vindt het fijn om mijn steun daarbij te krijgen.
Goed nieuws: dan kan dat op een superlaagdrempelige manier. Simpelweg door VANDAAG NOG te beginnen. Je krijgt van mij de stok achter de deur en de schop onder je k*nt.
Met mijn hulp kun je nog mooi wat (Corona)kilootjes kwijtraken voor je vakantie, en, wat nog veel belangrijker is, je leert een goede basis voor een gezonde leefstijl aan. Een basis die je ook tijdens en nog lang na je vakantie kunt blijven gebruiken. Dit zijn skills die je keer op keer in de praktijk kunt blijven brengen. Niet ingewikkeld of moeilijk of zwaar. Ik sta voor een gezonde leefstijl zonder fratsen, daar mag je me op afrekenen.

Nu beslissen is meteen starten. Dus wil jij ook nog iets voor je vakantie? This is the moment!